Mark Streit. Mark Streit.Foto: All Over Press

Montreal har börjat säsongen i NHL lite knackigt och bara vunnit en match. Nu agerar man genom att sätta upp förra höstens World Cup-back – schweizaren Mark Streit – på waiwers.

Han har spelat närmare 800 matcher i NHL sedan debuten i ligan 2005 för just Montreal, klubben han draftades av året innan. På de tolv säsonger som har passerat har Mark Streit också hunnit med att representera New York Islanders (lagkapten två säsonger), Philadelphia Flyers och Pittsburgh där han vann Stanley Cup i våras. I somras kritade 39-åringen på för sin debutklubb Montreal där tanken var att han skulle spela under säsongen. Men efter bara två matcher för schweizaren placeras han nu på waiwers, vilket innebär att samtliga lag i ligan har 24 timmar på sig att ta över backens kontrakt som är värt $700,000 under innevarande säsong.

Streit har spelat hela 13 VM och fyra OS för sitt Schweiz och fanns också med i Team Europe i förra höstens World Cup.

Nu pekar mycket på att NHL-karriären kan vara över för veteranen.