Jagr tillbaka!Foto: All Over Press

Jaromír Jágr är tillbaka. I natt gjorde han sin debut för Calgary, när laget vann med 4-3 mot Los Angeles.
– Det kändes inte speciellt bra, säger han självkritiskt.

I natt hände det. Jaromír Jágr inledde det som av allt att döma blir hans sista NHL-säsong i karriären. Han skrinnade ut med sin nionde laglogotype på bröstet när han i natt debuterade för Calgary, legendarens första kanadensiska klubb i karriären.

Det blev en lyckad debut. Jágr själv spelade en ganska tillbakadragen roll i matchen, men hans Calgary vann med 3-2 mot Los Angeles. Tjecken lämnade isen poänglös, men var glad över att debuten nu är avklarad. Han landade på 13 minuter och 38 sekunders istid.
– Det kändes inte speciellt bra. Men jag förväntade mig det. Jag är glad att det är gjort. När mina ben kommer tillbaka kommer det kännas annorlunda, säger han till lokalmedia i Calgary.

När Jágr höll sig i bakgrunden klev i stället Matt Tkackuk fram. Han sköt två mål i matchen, däribland 3-3-kvitteringen som tog matchen till förlängning. En förlängning där Sean Monahan satte den avgörande pucken, efter bara en minuts spel. Michael Frolik blev också målskytt för Calgary.

Kaptenen Anze Kopitar och den tidigare kaptenen Dustin Brown sköt Los Angeles mål i förlusten. Den sistnämnde blev till och med tvåmålsskytt för Kings del.

Calgary har inlett med tre vinster på fyra matcher. Nattens match innebar Los Angeles första poängtapp för säsongen.