Mora MoraFoto: Bildbyrån

Mora ligger på tolfte plats i SHL och nykomlingen planerar nu att värva. Men pengar saknar man, och ber nu fansen om hjälp för att hitta nya spelare.

Nykomlingen Mora ligger på tolfte plats i SHL. Man vann senast mot HV71 efter att ha förlorat fyra raka matcher efter den starka starten. En start där man tog poäng borta mot Frölunda i premiären och sedan vann hemma mot Rögle.

Nu har klubben hamnat i ett läge där man vill förstärka laget. Enligt klubben har man ett tungt skadeläge på backsidan och behöver värva. Men pengarna saknas, och nu tar man via sin hemsida hjälp av supportrarna för att hitta lösningen.

”Målsättningen den här säsongen är självklart att stanna kvar i SHL och på sikt etablera oss som ett stabilt SHL-lag. Med sämre ekonomiska förutsättningar än andra lag i serien är uppgiften dock tuffast möjliga”, skriver klubben på sin hemsida och uppmanar supportrarna att bidra till kassan.

”Förra årets Spelarstöd blev en succé. Tack vare er supportrar och samarbetspartners kunde vi få in backen Matias Lassen och målvakten Christian Engstrand i laget, vilka blev två mycket viktiga nyckelspelare när vi gick upp i SHL”, skriver klubben vidare.