• Publicerat 12 oktober, 2017
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer
Scandinavium

I samarbete med Nordicbet.

Ikväll klockan 19.00 drabbar två av Sveriges största klubbar samman i Scandinavium, Frölunda – HV71. I samband med det får alla Hockeysveriges läsare chansen att lägga ett spel på matchen till det förhöjda oddset 6.00 (se nedan hur det fungerar)!

Så här gör du för att ta del av erbjudandet:

  • Registrera dig hos Nordicbet
  • Lägg minst 100 kr på Frölunda att vinna till det vanliga oddset.
  • Vinner Frölunda får du utöver din vanliga vinst även 500 kr i gratisspel. Din insats kan tas ut direkt efter matchslut. Vinsten från ditt gratisspelet behöver omsättas 3X till min 1.50 odds.
  • Förutom detta erbjudande kan du som ny kund även få del av Nordicbets välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor + 250 kronor riskfritt spel.

Till kampanjsidan hos Nordicbet!

Så här säger vår speltipsredaktion om matchen:

Skadeläget:
Frölunda har en långtidsskada på Pathrik Westerholm som skadade sig i tisdags. Unga killar som Filip Hasa, Pontus Andreasson, Jesper Emanuelsson, Jacob Peterson och Oliwer Fjellström fick chansen i CHL i tisdags medan rutinerade rävar som Joel Lundqvist och Ryan Lasch vilades. Det blir givetvis ett mer ordinarie lag i kväll.

HV71 har en långtidsskada på Pierre Engvall som bröt nyckelbenet mot Mora. Sebastian Wännström åkte på en smäll mot Skellefteå och förväntas missa den här veckans matcher. Kevin Stenlund och Christoffer Persson är igång och tränar men de kunde inte spela i tisdagens CHL-match. Det kan vara så att båda eller en av dem är tillbaka i kväll.

Läget i lagen:
Frölunda har haft svårt att hitta ett vägvinnande spel den här säsongen. Roger Rönnberg har bland annat klagat på presspelet i defensiven där hans spelare varit på tok för passiva mot skickliga motståndare. Mot bakgrund av det var det säkerligen skönt för Frölunda att de lyckades besegra Luleå med 4-3 på hemmaplan i den senaste SHL-omgången, men avgörandet kom med endast tre sekunder kvar och den matchen hade lika gärna kunnat gå till övertid. Frölunda möte Gap HC i Champons Hockey League i tisdags och det slutade med en pliktskyldig 3-1-seger på bortaplan.

Vi måste sätta frågetecken för statusen hos HV71. De kom inte alls upp i standard i 2-6-förlusten borta mot Skellefteå i näst senaste SHL-matchen. Det följdes upp av en 3-5-förlust borta mot Mora, där smålänningarna tappade en tidig 2-0-ledning och i tisdags föll HV borta mot Trinec med 0-3 i CHL efter en riktigt slätstruken insats.

Spelanalys:
I grund och botten rankar vi Frölunda högre än HV71 och hemmaplansfördelen ska ses som en ganska betydande faktor i kvällens match. Frölunda visade bra moral då de krigade till sig segern mot Luleå och vi kan inte påstå att detta är tuffare. HV71 kommer garanterat jobba med utgångspunkt på att sätta en tät defensiv men det får inte bli på bekostnad av offensiven, för ger man Frölunda ett allt för stort spelövertag kommer det smälla. Inget av lagen visar det rätta trycket för dagen men känslan är trots allt att Frölunda mår lite bättre och det vore skönt för spelarna att ta en prestigeseger inför hemmafansen.