Jesper Bratt.Foto: Ronnie Rönnkvist

Namnet på mångas läppar under inledningen av årets NHL är svenske rookien Jesper Bratt. Nu stämmer också The Hockey News krönikör Ken Campbell in i kören.

The Hockey News är en mycket ansedd tidskrift borta i Nordamerika och inte heller de har missat Jesper Bratts framfart i New Jersey där han gjort sex poäng på de tre inledande matcherna.
”Det är konstigt, verkligen. Bratt lyckades bara göra sex mål förra säsongen för AIK, som spelar i Sveriges andraliga allsvenskan. Men efter sina första tre matcher i världens bästa liga har Bratt redan hälften så många”, skriver Campbell på The Hockey News.

FANNS INGA TECKEN

I onsdags fick Bratt med sig en assist från mötet mot Toronto och han leder nu både Devils interna poängliga, samt rookieligan för hela NHL. Den framgången var inte riktigt något man kunde se på träningslägret enligt Campbell.
”Ingenting, absolut ingenting, indikerade att detta skulle vara fallet före träningslägret. Faktum är att Bratt redan hade skrivit kontrakt med London Knights med förväntan att hans första smak av nordamerikansk hockey skulle vara i juniorligan.”

Campbell passar också på att nämna det faktum att Bratt under sommaren samarbetat med den mentale tränaren Andy Swärd.
”En sak Swärd lyckades med var att få Bratt att lugna ner sig.”