BrynäsFoto: Bildbyrån

Brynäs enorma problem blev bara växer och växer. I kväll blev man fullständigt överkört när mardrömsmotståndaren Skellefteå vann – med osannolika 8-2.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

I våras charmade man hela Sverige och var nära ett SM-guld. Nu är Brynäs SHL:s stora krislag. I kväll föll man med hela 8-2 hemma mot Skellefteå, och nu dras snaran åt kring den forne guldtränaren Roger Melin.

Brynäs kom ut starkt och tog ledningen genom Juuso Ikonen – men sen rasade man ihop fullständigt. Efter första perioden var det 1-3. Efter den andra var det 1-6. Efter den tredje var det 1-8. Brynäs blev utbuade av sin hemmapublik och har bara sju poäng på åtta matcher. Med målskillnaden 14-30. En mardrömsstart med andra ord.

Skellefteå behövde knappt förta sig för att ta storsegern men var sylvassa när chanserna gavs. Pär Lindholm och Tim Söderlund blev tvåmålsskyttar. Henrik Hetta, Emlj Djuse, Oscar Möller och Matt Anderson blev också målskyttar i förnedringen. Juuso Ikonen höll sig sedan framme i slutsekunderna och reducerade.

Tommy Jonsson fick sparken efter en 2-7-förlust hemma mot Skellefteå. Nu är frågan om Roger Melin går samma öde till mötes efter den här 2-8-förlusten.