• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Skärmklipp/Sportsnet

Alexander Edler kunde inte fullfölja Vancouver Canucks möte med Winnpeg Jets i natt. Redan i den första perioden skadade han sig efter en missad tackling och kunde inte återvända till spel.

Vancouver Canucks förlorade inte bara nattens möte med Winnipeg Jets. Man förlorade även sin svenska världsmästarback Alexander Edler. 31-åringen utgick i första perioden av 2–4-förlusten efter en märklig situation. Edler försökte tackla Winnipegs stjärncenter Mark Scheifele längs sargen, men fick inte riktigt träff. I stället ramlade han på ett till synes obekvämt sätt och fick benet i en onaturlig position under kroppen.

Alexander Edler kunde inte slutföra matchen, men hur illa han är skadad är oklart. Vancouver gav inget besked direkt efter matchen utöver att meddela att han drabbats av en underkroppsskada.

DANIEL SEDIN – MESTE MÅLSKYTT I HEMARENAN

Daniel Sedin sköt säsongens första mål mot Winnipeg när han gav hemmalaget ledningen i första perioden. Det var Sedins 188:e mål i Canucks hemvist Rogers Place, vilket gör att han passerar tidigare lagkamraten Markus Näslund på listan över flest gjorda mål i den arenan. Winnipeg, som fick stabilt målvaktsspel från Connor Hellebuyck, stormade tillbaka och fick bland annat mål från Patrik Laine när man vände ock vann.

Jacob Markström släppte in tre mål på 19 skott innan Nikolaj Ehlers satte det sista målet i tom kasse.

Vancouver – Winnipeg 2–4 (1–1, 0–2, 0–1)
Vancouver: Daniel Sedin (1), Chris Tanev (1).
Winnipeg: Josh Morrissey (1), Patrik Laine (2), Tyler Myers (1), Nikolaj Ehlers (4).