• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Filip Forsberg.Foto: Danny Murphy/Icon Sportswire

I fjol dröjde det till 12 november innan säsongens första mål kom. Efter nattens segermål mot Dallas Stars har Filip Forsberg skjutit fyra mål på sina fyra första matcher.
– Det är såklart alltid bra att hjälpa laget att vinna matcher, säger Forsberg efter mål och assist i 4–1-segern.

Det är verkligen skilda världar för Filip Forsberg jämfört med fjolårets höstsäsong. Då hade Nashville Predators svenska stjärna stora svårigheter att hitta nätet. Faktum är att han gick mållös i en månad innan han slutligen, i sin 14:e match för säsongen, hittade rätt.

I år är det raka motsatsen. Forsberg sköt säsongens första mål redan i premiären mot Boston Bruins och har varit sitt vanliga, offensivt starka jag ända sedan dess. Efter att ha iscensatt vändningen mot Philadelphia Flyers senast, där hans Nashville gick från 3–5 till 6–5 i hemmapremiären i Bridgestone Arena, var han på hugget i natt igen.

Forsberg sköt det matchvinnande 2–1-målet i 4–1-segern mot Dallas Stars. Hans fjärde mål på lika många matcher. Utöver det hade han en assist på Viktor Arvidssons 3–1 och har därmed sex poäng (4+2) så här långt.

FÖRSTA NHL-MÅLET FÖR JUNIORBACKEN

– Det är såklart alltid bra att hjälpa laget att vinna matcher. Senaste matchen kändes det som att det var så och i den här matchen tycker jag att vår kedja spelade bra också. Det är det som är viktigt för mig. Om jag gör mål och vi inte vinner så spelar det ingen roll. Men det känns givetvis bra att hjälpa laget, säger Forsberg till nhl.com.

För en spelare i Nashville kommer den här matchen att vara ett minne för livet. Juniorbacken Samuel Girard, draftad i andra rundan 2016, NHL-debuterade mot Philadelphia Flyers senast. I natt sköt 19-åringen från Québec sitt första NHL-mål. Han har tre poäng (1+2) på sina inledande två NHL-matcher med Predators,
– Det känns jättebra på isen. Det är nyttigt för mig att spela med de här killarna. Att spela med (P.K.) Subban, (Mattias) Ekholm och (Roman) Josi, de pratar mycket på isen så det gör mitt spel enklare, säger Girard som gjorde mäktiga 74 poäng på 59 matcher från sin backposition för Shawinigan Cataractes i juniorligan QMJHL i fjol.

John Klingberg hade assist på Dallas enda mål, vilket gjordes av Jamie Benn.

Nashville – Dallas 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)
Nashville: Samuel Girard (1), Filip Forsberg (4), Viktor Arvidsson (2) (Forsberg), P.K. Subban (1).
Dallas: Jamie Benn (1) (John Klingberg).