• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Joakim Ryan.Foto: ohn Hefti-USA TODAY Sports IBL

För Tim Heed var det första matchen för säsongen och blott andra i NHL-karriären. För Joakim Ryan var det debut. Med den svenska backduon på isen tog San José Sharks säsongens första seger när Buffalo Sabres besegrades med 3–2.

San José Sharks har haft det jobbigt under säsongsinledningen och förlorat två raka matcher efter ett inte alltför förtroendeingivande spel. Men när man i natt fick besök av Buffalo Sabres hemma i SAP Center kom den första segern.

Sharks vann med 3–2 efter att den schweiziske rookien Timo Meier skjutit segermålet bakom Robin Lehner sent i den andra perioden.

SPELADE ÖVER 21 MINUTER I NHL-DEBUTEN

Sharks hade inte mindre än två svenska backar i laguppställningen. Tim Heed fick kliva in och göra säsongsdebut efter att ha suttit på läktaren i de inledande två matcherna. NHL-debut blev det dessutom för svensk-amerikanen Joakim Ryan, som har två raka säsonger bakom sig i klubbens farmarlag, San José Barracuda.

Ryan, som gjorde 49 poäng på 65 matcher i AHL i fjol, spelade 21.24 och noterades för ett skott på mål i debuten. Heed, som NHL-debuterade i fjol, spelade 13.10.

Robin Lehner stoppade 23 skott för Sabres, som har inlett säsongen med fyra raka förluster.

San José – Buffalo 3–2 (2–1, 1–1, 0–0)
San José: Tomas Hertl (1), Chris Tierney (1), Timo Meier (1).
Buffalo: Jason Pominville 2 (4).