• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Nichlas Falk.Foto: Bildbyrån/Olle Wande

Nichlas Falk tillbringade natten på sjukhus efter att ha svimmat under gårdagens hyllningsceremoni på Hovet. Djurgården skriver på sin webbsida att legendaren drabbades av akut hjärtflimmer som ledde till blodtrycksfall.

Det var läskiga scener som utspelade sig på Hovet inför mötet mellan Djurgården och Färjestad i går. Nichlas Falk skulle hyllas och hans tröja nummer 16 hissas upp i taket. Men mitt under ceremonin, när 46-åringen höll sitt tacktal, svimmade han.

Falk kvicknade snabbt till, slutförde ceremonin för att sedan svimma ytterligare en gång mitt under sin intervju med C Mores Niklas Wikegård. Därefter togs han till sjukhus med ambulans.

BLODTRYCKSFALL

Under gårdagskvällen hade Djurgården fortfarande ingen egentlig uppdatering kring hans hälsoläge mer än att via lagläkaren Bengt Gustafsson hälsa att att han drabbats av blodtrycksfall. Efter att ha undersökts på Södersjukhuset har läkare konstaterat att Nichlas Falk drabbats av akut hjärtflimmer, något som ska ha orsakat blodtrycksfallet, skriver Djurgården på sin webbsida.

Man skriver vidare att medicinering är insatt och att man ska påbörja en utredning under fredagen.