• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Steven Stamkos.Foto: Mark LoMoglio/Icon Sportswire

Det var nästan ett års sedan han gjorde mål senast. Men i natt var det dags igen för Steven Stamkos. När Tampa Bay Lightning besegrade Pittsburgh Penguins med 5–4 sköt kaptenen sitt första mål sedan november i fjol.
– Jag visste att det bara var en tidsfråga, säger Stamkos.

Fjolåret blev en mardröm. Efter att ha inlett säsongen på bästa sätt med nio mål och 20 poäng på 17 matcher kom det dystra beskedet att Steven Stamkos hade drabbats av en blodpropp intill ena nyckelbenet. Det blev ett tidigt slut på en säsong som såg ut att kunna bli riktigt bra för den 27-åriga stjärncentern.

Snart ett år senare är Stamkos tillbaka i gott slag. Draftettan från 2008 har varit i gott slag under säsongsinledningen och det är egentligen bara det där första målet som har saknats. Men i natt kom även det.

FÖRSTA MÅLET SEDAN 15 NOVEMBER 2016

Stamkos sköt Tampa Bay Lightning till en 3–1-ledning i mötet med Pittsburgh Penguins. I spel fem mot fyra klämde han till med ett direktskott på Vladislav Namestnikovs passning och överlistade Penguins målvakt Antti Niemi.
– Jag visste att det bara var en tidsfråga, så jag förlorade ingen sömn över det. Jag är bara glad att jag spelar hockey igen och glad över att få vara delaktig i några vinster här, säger Stamkos till nhl.com efter Tampas 5–4-seger.

Målet var hans första sedan 15 november i fjol, i den sista matchen han hann medverka in innan skadan.

Victor Hedman, som spelade över 28 minuter, sköt också säsongens första mål i vinstmatchen och Anton Strålman noterades för en assist. Alex Killorn var poängbäst i Tampa med fyra assistpoäng.

Tampa Bay – Pittsburgh 5–4 (2–1, 3–2, 0–1)
Tampa Bay: Slater Koekkoek 2 (2) (Anton Strålman), Victor Hedman (1), Steven Stamkos (1), Nikita Kutjerov (4).
Pittsburgh: Jake Guentzel (2), Conor Sheary (3), Bryan Rust (1), Matt Hunwick (1).