• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Marcus FageruddFoto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Värvad inför säsongen från finska högstaligan. Nu är han redan på väg bort. Enligt Aftonbladet vill nu Djurgården göra sig av med backen Marcus Fagerudd. 
– Det är inget jag fokuserar på, säger 24-åringen.

Han kom till Djurgården i hopp om att leverera framförallt i det offensiva ledet. Marcus Fagerudd har inlett säsongen med tre poäng på åtta matcher (1+2). Han har även fått förtroende i powerplay. Det verkar dock inte räcka för den finska backen som har ett förflutet i Luleå.

Orsaken till att Djurgården funderar på att göra sig av med honom har att göra med den rådande konkurrensen på backsidan. Fagerudd ska ha fått tillåtelse att leta efter andra klubbar av Djurgården.
– Det har inte jag hört något om och inget jag fokuserar på. Jag har kontrakt med Djurgården och det är en bra miljö här att utvecklas i, säger han till Aftonbladet.

Än så länge har den finske backen varit ordinarie i laget. Han förväntas även vara på is den kommande tiden. Dock har Linus Hultström nyligen återvänt från spel i Nordamerika. Utöver det så förväntas skadade backarna Tom Nilsson och Alexander Urbom återvända inom en vecka.
– Det är alltid bra med konkurrens. Hultström tränar extra hårt nu på träning också, han är i en träningscamp kan man säga. Så han blir en extra push i laget när han är i full shape, säger tränare Robert Ohlsson om konkurrensen.