• Publicerat 13 oktober, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Mark Scheifele och Erik KarlssonFoto: Getty Images

Sidney Crosby, Carey Price, Roman Josi, Connor McDavid och Erik Karlsson. Winnipegs stjärna Mark Scheifele har listat de fem tuffaste spelarna han mött.
– Han är nästan som en myt. NHL:s version av Bill Murray, säger han om den svenska backstjärnan till The Players Tribune

Mark Scheifele har tre starka säsonger bakom sig. I fjol blev det hela 82 poäng som gav honom en sjundeplats i NHL:s totala poängliga. Efter att ha mött de största stjärnorna dag ut och dag in har han nu listat de fem tuffaste spelarna han ställts emot. Den kanske största svenska stjärnan just nu, Erik Karlsson, är en av spelarna han valt ut.
– Helt otrolig. I slutspelet spelade han med en fraktur i hälen och var ändå en av de absolut bästa spelarna. Det visar bara på hans karaktär och mentala styrka. Hans insats i slutspelet var en av de mest imponerande prestationerna jag någonsin sett. Jag menar, 18 poäng på 19 matcher och +13 med en fraktur på hälen? Kom igen, säger Scheifele.

EN AV DE STARKASTE I LIGAN

Han fortsätter med att prata om varför hockeyspelare uppskattar Erik Karlsson så som dom gör.
– Han är nästan som en myt. NHL:s version av Bill Murray. Jag har pratat med spelare i Ottawa och frågat dem rakt ut hur han kan få det att se så enkelt ut och alla säger att han är kilo-för-kilo en av de starkaste spelarna i ligan, säger han och fortsätter:
– Hans skicklighet är på en ny nivå, men det jag uppskattar med honom är att han ser så lugn ut i allt han gör. Det ser aldrig ut som att han har bråttom. Jag tror att hela hans lag får självförtroende från hans förmåga att hitta den perfekta passningen. Det blir extra tydlig i slutspelet när det är så trångt och man har inte råd att ge bort pucken. När man kommer ur zon flygandes istället för att behöva kämpa ut pucken, det är sån skillnad, och det är därför Karlsson är så värdefull. Han är bäst i världen på just det, avslutar Scheifele.