Oct 13, 2017; Las Vegas, NV, USA; Vegas Golden Knights goalie Marc-Andre Fleury (29) makes a save on Detroit Red Wings center Henrik Zetterberg (40) during the third period at T-Mobile Arena. Detroit won 6-3. Mandatory Credit: Joshua Dahl-USA TODAY Sports IBL …
Vegas

Guldet blev till ökensand – Zetterberg och Nyquist gav Vegas första förlusten

Nykomlingen Vegas Golden Knights hade haft en minst sagt bra öppning på sin NHL-karriär med tre raka segrar. Men inatt stod Detroit, Gustav Nyquist och Henrik Zetterberg i vägen för en fjärde när de kunde ta hem segern med 3-6.

Detroit slog till omgående. Redan efter drygt en minut kunde Gustav Nyquist sätta dit 0-1 på passning från Henrik Zetterberg.
Jonathan Marchessault kunde reducera i mitten av matchen men Zetterberg såg till att några minuter senare återigen sätta Red Wings i förarsätet.
Men Golden Knights gav sig den på att fredagen skulle bli ”golden nights” i Vegas. James Neal och Erik Haula såg på drygt en minut till att ställningen var 3-2 när lagen gick till vila mellan den andra och tredje perioden.

DETROIT VÄNDE OCH VANN

Detroit lät sig dock inte nedslås av detta. På tio minuter i den tredje perioden gick man från 3-2 till slutresultatet 3-6 och man gjorde det genom bland annat ett mål av Gustav Nyquist (hans andra i matchen) och två assist av Henrik Zetterberg.

Första förlusten för Vegas kom alltså i den fjärde matchen. För Detroit innebar det säsongens fjärde vinst och man ligger just nu tvåa i hela NHL i den ännu unga tabellen. Zetterbergs fyra poäng i matchen innebär att han nu gjort sju poäng.