• Publicerat 17 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
NYA MÅL. Nikita Kutjerovs urstarka säsongsinledning blir bara bättre och bättre.Foto: Rick Osentoski-USA TODAY Sports

Aleksandr Ovetjkin må toppa målligan, men frågan är om veteranen ändå inte har en överman i Nikita Kutjerov just nu. I natt blev Tampa Bay Lightnings superryss målskytt för sjätte matchen i rad när han sänkte Detroit Red Wings.
– Vi försöker bara ge honom pucken så mycket vi kan just nu, säger Tampas kapten Steven Stamkos om Kutjerov efter 3–2-vinsten.

Mario Lemieux, Steve Yzerman och Keith Tkachuk. Där har ni spelarna som Nikita Kutjerov numera kan lumpas ihop med. Under de senaste 30 åren är dessa fyra spelare de enda som har inlett en NHL-säsong med att skjuta mål i sex raka matcher.

Kutjerov sköt mål nummer sex och sju den här säsongen när han i natt sänkte Detroit Red Wings på bortais. Med sina sju mål och tio poäng är 24-åringen delad trea i NHL:s poängliga och tvåa efter landsmannen Aleksandr Ovetjkin (nio mål) i målligan.
– Vi försöker bara ge honom pucken så mycket vi kan just nu. Han har så mycket självförtroende och kan göra mål på så många olika sätt, säger kedjekamraten Steven Stamkos till nhl.com.

MASSOR MED ISTID FÖR VICTOR HEDMAN

Kutjerov lurade i vassen redan förra säsongen. Då blev det 40 mål och 85 poäng på 74 matcher, vilket gav en andraplats i målligan och femte plats i poängligan. Trots det har den ryske forwarden sällan nämnts när man diskuterar NHL:s främsta spelare. Det är något han ser ut att vara på väg att förändra den här säsongen.

Tampa har vunnit fem av sina sex inledande matcher, till stor del tack vare den sylvassa förstalinan med Kutjerov, Stamkos och Vladislav Namestnikov. Trion har gemensamt svarat för 25 poäng så här långt. Kutjerov föredrar dock att prata om lagets framgångar framför sina egna.
– Jag tänker inte på några sviter, jag vill bara hjälpa vårt lag. Vinsterna vi får nu kommer att hjälpa oss en hel del resten av säsongen, fastslår stjärnan vars Lightning missade slutspel i fjol.

 

Victor Hedman hade en assistpoäng för Tampa och hade överlägset mest speltid av samtliga utespelare på isen med sina 26.57.

Detroit – Tampa Bay 2–3 (0–2, 2–0, 0–1)
Detroit: Justin Abdelkader (2), Mike Green (1).
Tampa Bay: Nikita Kutjerov 2 (7) (Victor Hedman), Tyler Johnson (3).