Anders Nilsson.
Vancouver

Svensken spolierade Erik Karlssons comeback – höll nollan i säsongsdebuten

ANNONS

Anders Nilsson har fått stå tillbaka för Jacob Markström i Vancouver Canucks under säsongsinledningen. I natt visade han att han kommer att konkurrera med landsmannen. I bortamötet med Ottawa Senators, där Erik Karlsson gjorde comeback efter skada, stoppade han 32 skott och höll nollan.
– Man går alltid ut för att försöka hålla nollan, säger han efter 3–0-vinsten.

Vancouver Canucks har haft en tung säsongsinledning och Jacob Markström har haft det tufft mellan stolparna, På de inledande fyra matcherna har svensken, som numera räknas som förstakeeper, släppt in tolv mål.

I nattens bortamöte med Ottawa Senators fick Anders Nilsson chansen att säsongsdebutera. Det var en möjlighet han gjorde det mesta av. 27-åringen spolierade Erik Karlssons comeback genom att stoppa samtliga 32 skott han ställdes inför när Vancouver vann drabbningen med 3–0.
– Man går alltid ut för att försöka hålla nolla, så självklart är det en fin bonus, men det viktigaste var två poäng. Det är nästan en skönare känsla, säger Nilsson till nhl.com.
– Det kändes bra hela kvällen. Ottawa kom ut och tryckte tillbaka oss i första perioden, så jag fick göra några räddningar tidigt och komma in i matchen på en gång. I andra och tredje tycker jag att vi tog över matchen och var bättre.

”SPELADE UTOMORDENTLIGT BRA”

Anders Nilsson kommer från en bra säsong i Buffalo Sabres, där han backade upp Robin Lehner på ett fint sätt. Där hade han en räddningsprocent på 92,3 på 26 matcher, bäst av alla svenska målvakter i NHL under fjolåret. Under sommaren skrev han på ett tvåårskontrakt med Canucks värt 2,5 miljoner dollar per säsong.
– Deras målvakt spelade utomordentligt bra. Han är en stor man. Vi visste att han antagligen skulle stoppa våra första skott på grund av sin storlek. Vi visste att vi var tvungna att jobba hårt omkring honom för att få andra- och tredjechanser- Vi gjorde inte det i tillräckligt stor utsträckning, menar Ottawas coach Guy Boucher.

I Ottawa var Erik Karlsson tillbaka i spel efter operationen som han tvingades genomgå på foten i somras. 27-åringen spelade 22.25 i comebacken och hade ett ribbskott. Han var smärtfri under matchen.
– Det känns som det gjorde innan matchen. Jag är lite tröttare, vilket man förväntade. Överlag kändes konditionen bra, benen kändes bra och skallen var fortfarande där. Jag är upprymd över att gå vidare och komma i gång på riktigt, säger Erik Karlsson till nhl.com.

Ottawa – Vancouver 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Vancouver: Brock Boeser (2), Aleksandr Burmistrov (1), Thomas Vanek (2).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch