UPPGÖRELSE OCH SEGERMÅL. Jevgenij Malkin bjöd på lite allt möjligt i natt.
Pittsburgh

Malkin i slagsmål – sedan sänkte han Rangers: ”Ger mig en extra kick”

Jevgenij Malkin sköt Pittsburgh Penguins till en 5–4-seger på övertid mot New York Rangers i natt. Dessförinnan hade han haft ett finger med i spelet till Sidney Crosbys sena kvittering – och slagits med Kevin Shattenkirk.
– Ibland ger det mig en liten extra kick, säger han till Pittsburgh Post-Gazette om fajten.

Jevgenij Malkin hade en av sina monstermatcher mot New York Rangers i natt. När Pittsburgh Penguins vann med 5–4 efter förlängning satte han inte bara det matchvinnande målet, han hade tre assist också.

Mitt i poängfesten hann Malkin även slåss med Rangers stjärnback Kevin Shattenkirk i den tredje perioden. Det var en liten uppgörelse som bara gav spelarna två minuter vardera trots att de kastade handskarna. Efteråt fick Malkin uppsöka omklädningsrummet för att bli undersökt, men han var snabbt tillbaka och hade en assist på Sidney Crosbys sena 4–4-kvittering i sista minuten av tredje perioden innan han själv avgjorde.
– Ibland ger det mig en liten extra kick. Några smällar och sedan är jag redo för nästa byte, säger han till Pittsburgh Post-Gazette med en axelryckning

FEM POÄNG PÅ FYRA MATCHER FÖR HÖRNQVIST

Pittsburghs svenskar var i allra högsta grad delaktiga i vinsten. Patric Hörnqvist sköt sitt tredje mål på fyra matcher efter sin comeback och hade även han assist på Crosbys kvittering. Det ger honom fem poäng (3+2) så här långt. Även Carl Hagelin lämnade isen som målskytt mot sin forna klubb. Hans första mål den här säsongen.

I Rangers fortsätter Henrik Lundqvist att ha det tufft. Fem nya insläppta mål på 33 skott i natt ger honom en räddningsprocent på 90,2 och i snitt 3,23 insläppta mål per match. Rangers har bara en seger på sina sju inledande matcher och fyra raka förluster.
– Det är väldigt frustrerande, svårt att acceptera, säger Lundqvist till nhl.com.
– Jag tyckte att vi kämpade på riktigt bra i den här matchen, gjorde en stark insats. Vi mötte ett väldigt bra lag och vi gjorde det tufft för dem då och då. Det fanns mycket bra där. Att sitta här och inte ha två poäng sett till hur vi spelade, det svider.

Mika Zibanejad hade en assist för Rangers.

N Y Rangers – Pittsburgh 4–5 (0–2, 3–1, 1–1, 0–1)
N Y Rangers: David Desharnais (1), Pavel Butjnevitj (1) (Mika Zibanejad), J.T. Miller (2), Michael Grabner (1).
Pittsburgh: Phil Kessel (2), Carl Hagelin (1), Patric Hörnqvist (3), Sidney Crosby (4) (Hörnqvist), Jevgenij Malkin (2),