TORONTO, ON – OCTOBER 18: Dylan Larkin #71 of the Detroit Red Wings skates against William Nylander #29 of the Toronto Maple Leafs in an NHL game at the Air Canada Centre on October 18, 2017 in Toronto, Ontario. The Maple Leafs defeated the Red Wings 6-3. (Photo by Claus Andersen/Getty Images) …
Toronto

Toronto chockstartade – tre poäng av William Nylander: ”En del lustiga mål”

Toronto tog det inte lugnt och smidigt i nattens hemmamöte mot klassikerrivalen Detroit. Fyra mål på de fem första skotten innebar att Maple Leafs tillslut kunde vinna med 6-3. William Nylander stod för tre poäng.

Efter första perioden var ställningen inte mindre än 4-1 till hemmalaget Toronto efter att Nazem Kadri, Zach Hyman, Auston Matthews och Connor Brown överlistat målvakten Jimmy Howard som fick släppa tre av de fyra skott han fick på sig. Henrik Zetterberg gjorde Red Wings mål.
— Det var en del lustiga mål. Jag vet inte om målvakten kan ta på sig alla. Det känns som några var ett resultat av att de hade en sådan kväll där allting gick in, sa Detroits coach Jim Blashill till nhl.com efter matchen.

MÅLVAKTEN BYTTES UT

Jimmy Howard fick lämna plats i Detroits mål för Petr Mrázek och han fick i den andra perioden se sitt lag närma sig Toronto efter mål av Tomas Tatar och Jonathan Ericsson, men Torontos back Morgan Reilly såg till att hans lag ledde med två mål inför den tredje.

William Nylander, som tidigare gjort två assist i matchen, kunde i den tredje perioden göra matchens sista mål och fastställa slutresultatet till 6-3.

I Toronto gjorde Patrick Marleau sin 1500:e match i NHL.