André Deveaux i Rögletröjan 2014.Foto: All Over Press

Andreas Jämtin är redan sajnad. Nu gör Sheffield Steelers ännu en omdiskuterad värvning.

Det kan smälla när Sheffield Steelers spelar sina matcher den här säsongen. Andreas Jämtin har redan hunnit skapa rubriker i sin nya klubb när han gjorde en pistolgest mot någon i publiken, och nu har ännu en omdiskuterad profil hämtats in.

Det är ingen mindre än André Deveaux som gör comeback på hockeyrinken, bekräftar ligan på sin hemsida. Deveaux är i Sverige förstås mest känd för sin tid i Rögle där han skapade rubriker efter ett fruktansvärt överfallPer Helmersson inför en kvalmatch. Han fick sparken från Rögle efter säsongen, spelade inte säsongen därpå, och gjorde bara fyra matcher i den tjeckiska ligan för Sparta Prag förra säsongen. Han har bland annat haft hjärnskakningsproblem.

Nu ska han alltså försöka ta sig tillbaka på allvar, vid 33 års ålder, i den brittiska ligan.