Montreal Canadiens har det riktigt tungt just nu. I natt åkte laget på sin sjunde raka förlust.
Nyheter

Krisen är total för Canadiens efter nattens tunga förlust

Just nu befinner sig Montreal Canadiens i en mörk svacka. I natt fick laget storstryk mot Anaheim Ducks med hela 6-2. Det var lagets sjunde raka förlust.

Hockeylivet leker inte direkt för Montreal Canadiens. Efter den blytunga torsken mot Ducks i natt har laget lyckats samla på sig en svidande förlustrad på sju raka matcher. Knäckande nog sköt laget hela 51 skott, men fick alltså bara in pucken vid två tillfällen.

Redan efter drygt två minuters spel såg Dennis Rasmussen till att göra sitt första mål i Ducks-tröjan efter att han lämnat Chicago Blackhawks organisation. Fullträffen var en snygg styrning på Jaycob Megnas skott.

SILFVERBERG PLOCKADE UPP PASSNINGSPOÄNG
Efter svenskens mål var det proppen ur för Ducks som gick upp till en stabil 3-0-ledning redan under den första perioden. Men Montreal tog sig i kragen under mittperioden och reducerade två gånger om genom Paul Byron och Brendan Gallagher. Efter den positiva insatsen var det roliga slut för det formsvaga laget.

Med tre obesvarade mål på två minuter klev Ducks upp till 6-2 innan slutsignalen ljöd i Honda Center. En spelare som hade en riktigt lyckad kväll var Derek Grant som gjorde sin två första mål i NHL. Det tog honom hela 93 matcher innan han mäktade med att spräcka sin målnolla. När Anaheim gick ifrån till 4-2 var Jakob Silfverberg framme och håvade in sin andra passningspoäng den här säsongen.

SÄMST MÅLSKILLNAD I HELA NHL
Värt att notera var att John Gibson i Ducks målbur gjorde en strålande insats. Trots att Canadiens bombade hela 51 skott mot honom så lät han bara två puckar smita förbi honom.

I och med förlusten ligger Montreal näst sist i hela NHL med tre poäng på åtta spelade matcher. Endast Arizona Coyotes är sämre med ynkliga en poäng på sju möten. Totalt har Canadiens en målskillnad på -20, vilket är sämst i ligan.

Montreal Canadiens – Anaheim Ducks 2-6 (0-3, 2-0, 0-3)
Montreal: Paul Byron (2), Brendan Gallagher (2).
Anaheim: Derek Grant 2 (2), Dennis Rasmussen (1), Antoine Vermette (2), Brandon Montour (2), Chris Wagner (2).