• Publicerat 22 oktober, 2017
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer
Foto: All Over Press

Han valdes som femma i draften 2013 och kom till Carolina Hurricanes med stora krav på sig samma höst. Men det tog tid för Elias Lindholm att bli en viktig spelare för sin NHL-klubb. Genombrottet kom först efter att klubbens general manager, legendaren Ron Francis, satt press på honom.
– Jag hade det lite på känn, det var dags att han sa åt mig, berättar Lindholm i det senaste avsnittet av podcasten Vägen till toppen.

VÄGEN TILL TOPPEN PRESENTERAS I SAMARBETE MED BAUER

Camilla Enström är tillbaka med ett nytt avsnitt av podcasten Vägen till toppen, som presenteras i samarbete med Bauer och hockeynews.se. Den här gången har hon träffat Carolina Hurricanes center Elias Lindholm för att få ta del av hans resa från lovande junior i Brynäs till en nyckelspelare i NHL.

Lindholm valdes redan som femte spelare i draften 2013 och flyttade till USA hösten efter draften i New Jersey. Väl där tog det lång tid och bli den spelare som Carolina hade hoppats att han skulle bli. Faktum är att Carolinas general manager Ron Francis, tidigare storspelare och femma i alla tiders poängliga i NHL, tog svensken åt sidan härom året. Budskapet var tydligt.
– För två år sedan sa han åt mig att ”nu får du ta ett kliv”, berättar Lindholm i Vägen till toppen.

”BRA FÖR MIG ATT KOMMA TILL ETT LUGNARE STÄLLE”

– Man sa till sig själv ”nu får du skärpa till dig, hänga lite och hjälpa laget”. Att få höra det från en GM… Jag hade det lite på känn också. Det hade gått helt okej, men inte mer. Det var dags att han sa åt mig.

Elias Lindholm gjorde sin hittills bästa säsong i NHL-karriären i fjol, men tror att han har mer att ge. I Vägen till toppen säger han att han är tacksam över att ha hamnat i just Carolina eftersom klubben, Francis uppmaning till trots, haft en långsiktig plan för honom.
– Carolina är inte världens hockeystad, så det var bra för mig att komma till ett lite lugnare ställe. Förmodligen hade jag kanske inte fått några mer chanser om jag hamnat någon annanstans och varit i ett annat lag nu. Men de hade tålamod med mig.

 

Camilla Enströms intervju med Elias Lindholm finns tillgänglig på iTunes, Acast och alla andra större podcast-plattformar.

Dessutom kan du vara med och buda på en signerad matchtröja från Elias Lindholm. Alla intäkter från auktionen kommer att gå oavkortat till Enströms och Bauer Hockeys insamling, vars syfte är att stötta en person eller förening i deras idrottsutövande.
https://www.tradera.com/item/2937/293182030/elias-lindholm-autentisk-matchtroja-signerad-av-carolina-hurricanes

Tidigare avsnitt av Vägen till toppen:
* Henrik Lundqvist