Oscar Dansk.Foto: All Over Press

Oscar Dansk fick till slut göra sin NHL-debut. Och trots att han släppte in det första skottet han fick på sig blev han den stora vinnaren när Vegas Golden Knights besegrade St. Louis Blues med 3-2.
– Det var ett bra skott, men jag försökte att jobba mig in i det. Lagkamraterna gjorde det lättare för mig, sa Dansk efter sin debut.

Det blev en minst sagt spännande kväll för Oscar Dansk. Efter att målvakten Malcolm Subban blev tvungen att lämna isen under den tredje perioden på grund av en underkroppsskada klev den 23-årige svensken in mellan stolparna.

Men han fick en riktig mardrömsstart. Det första skottet han fick på sig släppte han nämligen in. Med ett tung projektil skickade Blues försvarare Alex Pietrangelos pucken i nätmaskorna, vilket betydde 2-2 på resultattavlan.

KARLSSON GJORDE FÖRSTA MÅLET FÖR SÄSONGEN
Efter det stängde dock svensken igen butiken och räddade totalt tio skott innan han fick se sin lagkamrat William Karlsson sätta dit den avgörande pucken på övertid. Det var Karlsson första nätkänning den här säsongen. Han noterades även för en assit på Vegas 1-1-må.

Dessförinnan hade en till svensk gjort mål. Magnus Pääjärvi gjorde nämligen sin första fullträff för säsongen när han inledde målskyttet i matchen efter ett starkt förarbete av Oskar Sundqvist, som gick köksvägen runt mål.

Vinsten var Vegas sjätte på sju spelade matcher. Ingen annan NHL-klubb har lyckats med en sådan stark inledning på en säsong tidigare. Nykomlingen har verkligen visat att de är att räkna med.

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 2-3 (1-0, 0-2, 1-0, 0-1)
St. Louis: Magnus Pääjärvi (1), Alex Pietrangelo (3).
Vegas: Reilly Smith (2), Colin Miller (1), William Karlsson (1).

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad