Auston Matthews.Foto: Getty Images/Vaughn Ridley

Efter sin långlivade skada har superstjärnan Erik Karlsson växlat upp på allvar. I nattens möte mellan Ottawa Senators och Toronto Maple Leafs låg svensken bakom hälften av målen i 6-3-segern.
– De uttråkade en nästan till döds, de är riktigt bra på det. Man blir väldigt ängslig, säger Torontos Auston Matthews efter förlusten. 

Trots att Ottawa klev upp till en 3-0-ledning så lyckades Toronto att ge matchen nerv. Under den tredje perioden hittade laget tillbaka till 3-2 genom James van Riemsdyk och Auston Matthews.

Men Ottawa orkade hålla emot och till slut rycka ifrån – mycket tack vare Erik Karlsson som under mötet plockade upp tre passningspoäng.
– Du får pucken och du försöker att få in den mot mål, men de kollapsar mot dig och går sedan på kontring. Man måste ge dem cred för det. De spelar sitt spel riktigt bra och vi var inte speciellt bra i kväll, säger Auston Matthews till nhl.com.

”DERAS LAG VAR NÄSTAN I STANLEY CUP FÖRRA ÅRET”
Både han och William Nylander försökte sitt yttersta för att komma ikapp Senators – men lyckades alltså inte i den tredje perioden som bjöd på hela sex mål. För Nylanders del spelade han först fram till Torontos 3-2-mål – och sedan skickade han själv in reduceringen till 4-3 med hjälp av ett fränt dragskott.

Det skulle visa sig bli Torontos sista fullträff i matchen. Derick Brassard och Mark Stone gjorde 5-3 och 6-3 under matchens sista fyra minuter – vilket betydde att duon till slut stod för två fullträffar var under matchen.
– Deras lag var nästan i Stanley Cup förra året. De tävlar riktigt hårt. Allt de har hört är att Leafs är riktigt bra. I dag visade Senators att de är bättre och att vi inte riktigt är redo ännu, säger Torontos coach Mike Babcock.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 3-6 (0-1, 0-2, 3-3)
Toronto: James van Riemsdyk (5), Auston Matthwes (7), William Nylander (3).
Ottawa: Derick Brassard 2 (6), Mark Stone 2 (5), Nate Thompson (1), Ryan Dzingel (3).

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad