Patrick EavesFoto: Getty Images

Nu kommer en förklaring till varför Patrick Eaves bara spelat två matcher den här säsongen. Han är inlagd på sjukhus efter att ha drabbats av Guillain-Barrés syndrom.
– Jag är fast besluten att övervinna det här, säger han.

Han hann bara spela två matcher den här säsongen innan han plötsligt började känna sig hängig. Efter en tid blev Patrick Eaves inlagd på sjukhus, och nu har läkarna kommit fram till vad som hänt den 33-årige NHL-veteranen.

Han har drabbats av Guillain-Barrés syndrom, skriver Anaheim på sin hemsida. Guillain-Barrés syndrom innebär att immunförsvaret angriper delar av det centrala nervsystemet. Det låter minst sagt obehagligt, men Eaves är redan nu på bättringsvägen och siktar på att återvända till ishockeyrinken.
– Tack vare de otroliga sjuksköterskorna är jag redan nu på bättringsvägen. Jag har haft ett enormt stöd den senaste tiden, framför allt från familjen, vännerna och lagkamraterna. Jag är fast besluten att övervinna det här och återvända till isen så snart som möjligt, säger Eaves.

Hur länge nyckelspelaren faktiskt blir borta är dock mycket oklart. Det tycks inte finnas någon egentlig tidsplan.

Patrick Eaves kommer från karriärens bästa NHL-säsong. Han sköt 32 mål för Dallas och Anaheim förra säsongen.