• Publicerat 24 oktober, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Malte Strömwall.Foto: Andy Lewis/Icon Sportswire

I helgen valde han att bryta sitt kontrakt med New York Rangers. Nu flyttar Malte Strömwall hem till Sverige.
– Den här säsongen blev inte som jag tänkt mig, säger han till Sportbladet

För två år sedan sprutade Malte Strömwall in poäng för AIK i HockeyAllsvenskan. Det resulterade i ett NHL-kontrakt med New York Rangers. Men succén uteblev. Fjolårssäsongen spenderade han i AHL och gjorde sex poäng på 42 matcher.
– Jag var skadad ifjol, bröt mitt vadben. Och sedan spelade jag i AHL. Hade lite svårt att komma in i spelet och den lilla rinken. Jag fick chanser av Rangers, men kanske inte tog dem. Den här säsongen blev inte som jag tänkt mig. Jag hade ingen framtid i Nordamerika, just nu här, säger han till Sportbladet.

VILL TILLBAKA TILL NHL

Den här säsongen har han spelat två nivåer under NHL, alltså AHL:s farmarliga ECHL. Den 23-årige forwarden valde i helgen att bryta kontraktet med Rangers och flytta hem till Sverige.
– Hafsig hockey. Var inget för mig. Nu tar jag nya tag. Siktar på en bra säsong i Sverige eller i något annat land i Europa. Jag kom hem i söndags och ska känna mig för. Mitt mål är fortfarande att nå till NHL, men nu får jag ta en annan väg för att lyckas med det, säger han.