Filip Larsson.Foto: Uffe Bodin

Titta hit, Tomas Montén. Här har du en målvaktstalang att titta på inför vinterns JVM. Filip Larsson imponerar just nu stort för Tri-City Storm.

Det svenska målvaktslöftet Filip Larsson fick efter förra säsongen beskedet att Djurgården inte ville ha kvar honom under det som skulle vara hans sista säsong som junior. Detta trots att han är en av de största målvaktstalangerna i sin årskull.
– Jag fick reda på i november att det inte skulle bli något. Min agent Peter Nilsson hade blivit uppringd av en av sportcheferna som sa att de inte skulle satsa på mig, så de hade bestämt sig väldigt tidigt, sade han tidigare i en intervju med hockeysverige.se.

Men det har gått ganska bra ändå för Larsson. Han har stått fem matcher för sitt nya lag Tri-City Storm i den amerikanska juniorligan USHL och har på dessa vunnit fyra. Han har en räddningsprocent på 93,6 och har bara släppt in tre mål på de fyra vinstmatcherna. Han är dessutom den målvakt som vunnit flest matcher, och av de som stått fem matcher eller fler har han både det bästa målsnittet och den bästa räddningsprocenten.

PRISADES

Den senaste veckan utsågs han till veckans främsta målvakt i USHL efter att ha stoppat 50 av de 51 skott han fick på sig. Det är första gången han får den utmärkelsen.

Larsson lär bli en av de målvakter som tas ut i den svenska JVM-truppen i vinter, där han i så fall får slåss med sin namne Gustavsson som ses som den tydliga målvaktsettan. Detroit draftade Filip Larsson i den sjätte rundan, som nummer 167 totalt, sommaren 2016.

Ratad av Djurgården – nu står de stora skolorna i kö för att sajna honom: ”Ville visa att de gjort fel”