Veckans Lag

En explosiv SHL-vecka är avslutad. Här är spelarna och händelserna att minnas från säsongens sjätte SHL-vecka.

Oscar Alsenfelt, Malmö

Kommer närmare och närmare förra säsongens storform. Efter en lite darrig start har Oscar Alsenfelt åter visat att han är en av SHL:s främsta målvakter. Malmö har enorma skadeproblem men vinner matcher på löpande band. Bland annat på grund av stjärnkeepern.

Kristian Näkyvä, Linköping (2)

Har levererat poäng på löpande band i veckan. Fyra i 6-0-vinsten mot Rögle följdes upp av en till i 4-2-vinsten mot samma lag. Är med sina elva poäng tvåa i backarnas poängliga bakom Craig Schira.

Linus Hultström, Djurgården

Det känns som att Linus Hultström är en bättre back idag än han var för ett år sedan. Kanske är det tryggheten över att vara tillbaka i Djurgården på riktigt som gör det? Djurgården har haft en starkt fungerande defensiv och Linus Hultström är en av de backar som gjort det bra.

Elias Pettersson, Växjö (2)

Seriens hetaste spelare. Stod för sju poäng i veckan, och toppen var förstås hans hattrickmatch mot guldkonkurrenten Frölunda. Har imponerat redan från första match, men i början kom inte poängen. Nu kommer de också. Den här grabben är alltså 18 år och snittar över en poäng per match.

Mathias Bromé, Mora
Hade veckans kanske märkligaste upplevelse. Stod inför matchen mot Skellefteå på noll mål och 60 minuter spelade stod han på tre. Trots det förlorade hans Mora med osannolika 10-4. Avslutade veckan med att avgöra mot Örebro.

Robert Rosén, Växjö
Nog bör Robert Rosén vara aktuell för OS-truppen? Efter en halvtrög start på säsongen har han nu kommit igång rejält, inte minst i målkolumnen. Leder sitt Växjö och gör det föredömligt. Den här säsongen också.

Veckans… målfest Det hör inte till vanligheterna att vi får se ett lag göra tvåsiffrigt antal mål i SHL men i onsdags hände det. Skellefteå körde över Mora med 10-4 och visade att det trots allt finns lite starpower i den där truppen.

… styrkebesked Djurgården är på riktigt. Sex poäng på två dagar mot Skellefteå säger egentligen allt. Det bottentippade laget ska absolut tas på allvar nu. Defensiven sitter perfekt och det finns matchvinnare framåt.

… nu j*vlar får det vara nog Frölunda nollades hemma mot Brynäs och krossades borta mot Växjö. Det fick Linköping lida för. När det var dags för match mot Linköping var det inget snack om saken. Då visade Frölunda klassen.

… avsked Att Louie Caporusso skulle lämna Brynäs har stått klart ett tag. På söndagen kom beskedet att floppen lämnar Gävle efter att bara ha fått spela sju matcher. Resten av tiden har han spenderat på läktaren.

… känslor Jäklar vad med känslor det visades i veckan. Inte minst i helgmatcherna. Back-to-back-mötena mellan Örebro och Mora samt Djurgården och Skellefteå var grymt känslorika. Samma sak i det gamla hatmötet Brynäs-Färjestad, som bjöd på två griniga matcher i veckan.

… släkten är värst Jag hatar uttrycket, men det används trots allt. Och det kan användas när det gäller Patrick Cehlin. Han slog till med två mål mot sin gamla klubb Rögle.

… snabba ryck På torsdagen gick han runt ovetande. På fredagen tog Brynäs kontakt. På lördagen stod Linus Fernström sin första ishockeymatch sedan februari. Han gjorde det dessutom ganska bra i mötet med Färjestad, då han ryckte in med tanke på att Brynäs ordinarie målvakter är skadade.

… hajp Bröderna Sedin lämnar förmodligen Vancouver i sommar. Då kan en ny svenskduo ta över. Jonathan Dahlén och framför allt Elias Pettersson har skapat rejäl hajp borta i British Columbia. Elias Petterssons galna match mot Frölunda gav verkligen eko i Kanada.