STORTREJDEN. Matt Duchene är klar för Ottawa medan Kyle Turris hamnar i Nashville och Samuel Girard och Shane Bowers numera tillhör Colorado.
Ottawa

JÄTTETREJDEN – Matt Duchene byter sida inför Globen-matcherna

ANNONS

Matt Duchene är slutligen trejdad från Colorado Avalanche – men kommer ändå att dyka upp i Sverige den här veckan. I natt skickades den 26-årige centern nämligen till Ottawa Senators i en trevägstrejd med Colorado och Nashville Predators, som totalt innefattade sex spelare och tre draftval.
– Jag är uppspelt, säger Duchene efter att det blivit klart att han flyttar till den kanadensiska huvudstaden.

Matt Duchene var ombytt i Colorado Avalanches bortamöte med New York Islanders i natt. Men redan i den första perioden valde Colorados lagledning att plocka borta honom från isen. Efter ett år av trejdspekulationer stod det slutligen klart att klubbens general manager Joe Sakic funnit en väg att byta bort den missnöjde centern.

Precis som rykten har indikerat under en tid blir Ottawa Senators kanadensarens nya klubb. 26-åringen, som valdes av Colorado som tredje spelare i draften 2009, skeppades till Senators samtidigt som Nashville Predators får Ottawas center Kyle Turris och Colorado ett paket av unga spelare och draftval.

Det innebär att Matt Duchene kommer att inleda sin karriären i sin nya klubb med att möta sin gamla klubb i ett dubbelmöte i Stockholm på fredag och lördag.

SKREV OMEDELBART NYTT SEXÅRSKONTRAKT MED NYFÖRVÄRVET

– Det blir väldigt skumt. Att bli bortplockad under en match och sedan få spela mina två första matcher mot mitt gamla är väldigt märkligt, men det är något som jag nästan förväntade mig. Jag har inget annat än bra saker att säga om min tid här (i Colorado) eller mina lagkamrater. Det har varit fantastiskt, säger Duchene till nhl.com.

Nashville får i sin tur den andracenter bakom Ryan Johansen man letat efter sedan förre lagkaptenen Mike Fisher valde att sluta efter förra säsongens Stanley Cup-resa. Kyle Turris satt på ett utgående kontrakt med Ottawa och det blev ganska tidigt klart att hans vistelse i klubben var på väg mot sitt slut. Omedelbart efter trejden valde Nashville att förlänga hans kontrakt med sex år till ett värde av 36 miljoner dollar. Det ger 28-åringen en lönetaksträff på sex miljoner dollar per säsong. Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2023/24.

Colorado då? De får inte mindre än fyra spelare och tre draftval från Ottawa och Nashville. Från Ottawa handlar det om målvakten Andrew Hammond, 29, och centerlöftet Shane Bowers, 18, som valdes som 28:e spelare i första rundan av draften i somras. Och från Nashville backlöftet Samuel Girard, som slagit sig in i NHL vid 19 års ålder, och den ryske forwarden Vladislav Kamenev, 21. Dessutom får Avalanche Senators första- och tredjeval i draften i sommar liksom Predators andraval i samma draft.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch