• Publicerat 7 november, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Derek Roy.Foto: All Over Press/Petteri Paalasmaa

Linköpings NHL-meriterade forward Derek Roy tvingas ställa in Karjala Tournament. 34-åringen är ljumskskadad och åker inte med Kanada till turneringen. 
– Derek Roy har en ljumske som har spökat lite och kommer inte att åka i väg med Team Canada, säger Linköpings tränare Dan Tangnes till klubbens hemsida

Derek Roy blev tillsammans med René Bourque de enda spelarna från SHL som Kanada tog ut till Karjala Tournament den kommande veckan. Nu tvingas Roy ställa in turneringen på grund av en ljumskskada.
– Derek Roy har en ljumske som har spökat lite och kommer inte att åka i väg med Team Canada som tanken var nu under uppehållet utan han kommer att vara hemma och fortsätta rehabba sin ljumske, säger Tangnes i en webb-tv-intervju på klubbens hemsida.

Den 34-årige centern har gjort 738 matcher i NHL och har på 13 matcher i SHL gjort tolv poäng. Han väntas vara tillbaka i spel om en vecka.
– Förhoppningsvis ska han vara i full träning under veckans gång så vi räknar med att han ska vara i spelbart skick när vi åker ner till Malmö den 14 november, säger Tangnes.