Matt Duchene.
Ottawa

Duchene redo för en bisarr upplevelse: ”Bra att få det gjort”

ANNONS

Efter ett par omtumlande dygn landade Matt Duchene i Sverige med Ottawa Senators i går. På fredag debuterar stjärnforwarden för sin nya NHL-klubb – mot sin gamla.
– Det känns konstigt med tanke på alla vänner jag har där, säger Duchene inför dubbelmötet med Colorado Avalanche.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Röd tröja och svart hjälm med nummer 95 på sig. Efter drygt åtta säsonger i Colorado Avalanches mundering var det ganska surrealistiskt att se Matt Duchene på isen i Globen med Ottawa Senators färger på sig. Det är antagligen ingenting mot vad det kommer att kännas för 26-åringen själv när han debuterar för sin nya klubb på fredag – mot just Colorado.

Duchene medgav efter tisdagens träning att de senaste dygnen efter trejden som tog honom till Ottawa fortfarande känns i både kropp och knopp.
– Det blir givetvis skumt att spela back-to-back mot mina gamla lagkamrater, men jag tror att det är bra att få det gjort. Nu hinner man inte tänka för mycket på det eller överanalysera. Det kommer att kännas konstigt med tanke på alla vänner jag har där, men samtidigt kul, sade Duchene på en presskonferens efter träningen.
– Jag har haft sms-kontakt med några av killarna och de önskade mig lycka till. Efter den här helgen kommer jag också att önska dem lycka till.

”NÅGOT JAG ALLTID KOMMER ATT MINNAS”

Han ler trött uppe på podiet och säger att det han längtar mest efter är sömn och mat. Efter ett galet veckoslut som följdes av ett ännu mer galen inledning på den här veckan är Matt Duchene omtumlad och antagligen lite sliten.
– De senaste fem dagarna har varit lite knasiga. Allt var frid och fröjd tills i fredags när man började höra lite rykten. Jag fick en hint om att något skulle kunna hända, men det var på samma sätt som tidigare och då hade det inte blivit något, berättar han.
– I fredags trodde jag att jag skulle vara på väg till Ottawa och spela där i lördags. Det hände inte, så jag spelade för Colorado då.

Trejden skedde i stället under söndagen – mitt under Colorados möte med New York Islanders. Bilderna på hur Duchene försöker smyga av isen i samband med att lagkamraten Blake Comeau lämnar densamma blev snabbt virala på sociala medier. Det fick de flesta att inse att den efterlängtade trejden bort från Colorado slutligen var ett faktum.
– På söndagen hade jag en skum känsla av att jag skulle kunna bli avplockad från isen under matchen, vilket också hände. Det var rätt knasigt hur det gick till, men det är något jag alltid kommer att minnas, ler forwarden.

”VI ÄR RIKTIGT NÖJDA”

Matt Duchene kommer omedelbart att få en nyckelroll i Senators. Under de två träningar han har hunnit göra med laget har han spelat i en lina med Mike Hoffman och Zack Smith. Mycket av tiden både på och utanför isen kommer att ägnas åt att bli ett med det nya laget.
– Dagarna här, när man får chansen att tillbringa så mycket tid tillsammans, är viktiga. Bortaturnéer är alltid viktiga i början av säsongen eller när man får in en ny spelare. Det ger en möjlighet att bilda relationer, lära känna sina lagkamrater och förhoppningvis få dem att lära känna mig. Det viktigaste är ändå att jag får chansen att lära känna laget på isen.

Lagkaptenen Erik Karlsson välkomnar nyförvärvet och tror att han kommer att bli en viktig pjäs för Senators framöver.
– Det är en kvalitetsspelare som kommer att komplettera vårt lag väldigt bra. Sättet han spelar är kanske något vi har saknat i forwardsgruppen. Jag tror att det blir riktigt bra när han kommit in i vårt system och acklimatiserat sig. Vi är riktigt nöjda.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch