Robin Lehner har fått konkurrens om intresset från Edmonton.
Washington

Lehner fick stopp på Capitals – ”Bäckis” svarta svit växer

Buffalo Sabres har haft en tung säsongsinledning under nye coachen Phil Housleys ledning. Men i natt ordnade man en fin skalp via 3–1 hemma mot Washington Capitals – efter fint spel av Robin Lehner.

Det här var säsongen när Buffalo Sabres skulle ta ett steg i rätt riktning. Klubben plockade in Pittsburghs Jason Botterill som ny general manager och Hall of Fame-backen Phil Housley som ny coach för att få en positiv effekt. Inledningsvis har den inte infunnit sig. Sabres hade inför nattens hemmamöte med Washington Capitals bara tagit fyra segrar på 14 matcher.

Men kanske var 3–1-segern hemma i KeyBank Center på tisdagen en vändpunkt. Sabres tajtade till sitt försvarsspel och fick en fin insats från sin svenske keeper Robin Lehner. 26-åringen stod för 24 räddningar och fick bara se sig överlistad av Aleksandr Ovetjkin vid ett tillfälle sent i andra perioden.

Lehner har fyra segrar på tio starter den här säsongen och har efter nattens match en räddningsprocent på 90,2 med i snitt tre insläppta mål per match.

KARRIÄRENS LÄNGSTA POÄNGSVACKA FÖR ”BÄCKIS”

Evander Kane sköt två av Sabres mål medan Benoit Pouliot blev matchvinnare med sitt 2–1-mål tidigt i den tredje perioden.

I Washington lämnade Nicklas Bäckström isen utan poäng för sjunde matchen i rad. Det är den längsta sviten utan poäng i hans NHL-karriär. Tidigare har 29-åringen aldrig gått poänglös mer än fem matcher i följd under en NHL-säsong.

Efter att ha gjort tolv poäng på sina sju första matcher den här säsongen har det gått troll i stjärncenterns produktion. Senast han kom med i poängprotokollet var 20 oktober i en match mot Detroit Red Wings.

Buffalo – Washington 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)
Buffalo: Evander Kane 2 (9), Benoit Pouliot (5).
Washington: Aleksandr Ovetjkin (13).