• Publicerat 9 november, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Mike Weber.Foto: Getty Images/Tom Brenner

Frölunda har varit på jakt efter en back sedan en tid tillbaka. Nu bekräftar laget att amerikanen Mike Weber hämtas in.
– En stor, tuff och defensivt lagd back. I Mike får vi in rutin och ledarskap, säger Frölunda sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida

Mike Weber är en rutinerad back med 351 NHL-matcher på CV:et, de allra flesta med Buffalo Sabres. Han draftades som nummer 57:e spelare 2006 av just Buffalo. Enligt SHL:s regelverk får man ersätta en skadad spelare, i det här fallet Pathrik Westerholm, med en annan i sju veckors tid, vilket är längden på Webers kontrakt.
 Vi nosade på honom redan förra säsongen, men då blev det inget. För ett tag sedan dök möjligheten upp igen och vi har jobbat för det här i ett par veckor, säger Sjöström och förklarar tanken bakom sjuveckorskontraktet:
 Det är bra för båda parter. Vi får en möjlighet att känna på varandra och se vad det leder till, säger Sjöström.

STYRKAN I DEFENSIVEN

Fjolårssäsongen spenderade han i AHL och Iowa Wild där han även var lagkapten. Sammanlagt blev det åtta poäng på 57 matcher för 29-åringen. Han beskriver sig själv som en defensiv spelare.
– Jag har aldrig varit ett offensivt hot. Jag är mer av en defensiv och tävlingsinriktad back som gör det som behövs för laget”, säger Mark Weber och berättar varför det blev just Frölunda:
– Jag har bara hört bra saker om klubben och Göteborg och SHL är en av världens bästa ligor. Det skall bli spännande och utmanande att spela i en annorlunda miljö