Leif Boork.
Nyheter

Ännu en förlust – tappade mot ärkerivalen i tredje perioden

Damkronorna spelar just nu en fyrnationsturnering i Florida, USA. Inatt spelades andra matchen – och andra raka förlusten inkasserades när Finland kunde vinna med 3-1.

I premiärmatchen fick svenskorna se sig besegrade med hela 9-0 mot Kanada. I den andra matchen mot Finland blev det inte riktigt lika stora siffror. Men ändock en förlust.
Sverige skulle dock ta ledningen. I den andra periodens inledning kunde Johanna Fällman sätta dit ledningspucken i powerplay.

Men i den tredje perioden lyckades finskorna vända på steken med tre raka mål. 44-årige HV71-centern Riikka Välilä stod för två assist. Emilia Ramboldt blev utsedd till matchens lirare för Sveriges del.

Nu väntar det en vilodag för Leif Boorks trupp, som hade problem med försenade flyg på vägen över Atlanten. Turneringen avslutas på fredag med match mot USA.