Lina Ljungblon.
Nyheter

Seger direkt för Team 18 Dam i fyrnationsturneringen

Team U18 Dam inledde i dag fyrnationersturneringen i Stupino, Ryssland med att besegra Tyskland med 4–2. Matchvinnare blev Skövdes Lina Ljungblom.

Sverige inleder matchen bra och har mycket puck under första perioden. Laget har dock svårt att ta sig in på mål och får till riktigt farliga avslut. Efter 10:18 tar dock till slut Sverige äntligen ledningen efter en snabb spelvändning där Estelle Myllyaho Forsberg hittar rätt efter en fin passning från Mina Waxin. Sverige fortsätter att dominera puckinnehav men har fortfarande väldigt svårt att få igenom sina skott vilket skottstatistiken 4-1 reflekterar på ett bra sätt. Efter 14:05 lyckas dessutom Tyskland pressa fram en kvittering efter ett par försvarsmässiga misstag från Sverige och perioden slutar 1-1.

I den andra perioden fortsätter Sverige att ha puck men börjar nu skapa en hel del chanser mot det tyska målet där målvakten dock står för flera kvalificerade räddningar. Men efter 3:15 av perioden får Tjejrkronorna in ledningsmålet till 2-1 via en fin styrning av Fanny Brolin på skott från Nathalie Lidman. Nu tar Sverige över matchen totalt och skapar massor av chanser. När Tyskland sen drabbas av sin första utvisning utökar Sverige sin ledning till 3-1 i PP efter 8:46 via mål av Lina Ljungblom på passning av Josefin Bouveng och Fanny Brolin. Pressen fortsätter sen utan att Sverige får utdelning och istället händer det som ofta sker i hockey när – Tyskland sticket upp och sätter 3-2 när man utnyttjar en kombination av ett felskär och några felaktiga försvarsprioriteringar i Sveriges zon. Skotten slutar 11-4 för Sverige. Perioden 2-1. Ställningen efter 2 perioder är 3-2 till Sverige.

I den tredje perioden känns det som Sverige har ett bastant övertag över Tyskland och man har mängder av målchanser men får inte in pucken. Tyskland får istället en gratischans att kvittera i samband med ett fem-mot-tre-läge i över en minut – bra spel av Sverige i det läget gör att man rider ut stormen och istället punkterar matchen med ett 4-2 mål av Josefin Bouveng framspelad av Fanny Brolin. Sverige har sen bud på mer men perioden slutar 1-0 och slutresultatet blir 4-2. Skotten i sista perioden 11-2 till Sverige.
– Jag tycker att vi spelar bra offensivt stora delar av matchen även om vi framför allt i början har svårt att skapa dom riktigt heta chanserna, säger förbundskapten Ylva Martinsen.
– Allt eftersom matchen fortskrider ökar vi pucktempot över hela banan och då orkar dom inte stå emot till slut.

Redan i morgon väntar ny match, då mot Ryssland.

Sverige – Tyskland 4–2
1-0 #20 Estelle Forsberg (#10 Mina Waxin).
2-1 #22 Fanny Brolin (#8 Nathalie Lidman).
3-1 #12 Lina Ljungblom (#9 Josefine Bouveng/#22 Fanny Brolin) i PP.
4-2 #9 Josefine Bouveng (#22 Fanny Brolin)