Mika Zibanejad.
Nyheter

Stekhete Zibanejads poängform fortsatte när Rangers tog femte raka

Inledningen av säsongen var ingen större hit för topptippade New York. Men nu verkar Manhattan-laget ha tuffat igång på allvar. Inatt kom femte raka segern när Boston besegrades med 4-2 på hemmaplan. Mika Zibanejad stod för en assist och ser ut att gå mot sin poängbästa säsong i karriären.

Hemmalaget New York Rangers såg till att få en bra start och redan i den första pausen hade de en ledning med 3-1. Detta efter två mål av Jimmy Vesey som dubblade säsongens målskörd.
— Jag har försökt att ha goda vanor i mitt spel, fullfölja tacklingar och jobbet framför mål. Idag hade jag två puckar som bara landade där för mig, men jag tar dem, mös Vesey i intervjun med nhl.com.
— Jag hade ett par ”grisiga” mål och nu kanske det lossnar, fortsatte matchhjälten som gjorde 16 mål som rookie förra säsongen.

HENKE BRA I MÅL

Henrik Lundqvist utsågs till en av matchens tre stjärnor och han motade 31 av 33 skott.
— Vi spelade ett riktigt smart spel. Vi satte tonen under den första perioden med stor energi, sa han och fortsatte.
— De saker som verkligen inte funkade under de första åtta-nio matcherna på säsongen, det känns som vi får betalt för det nu.

Matchen slutade tillslut 4-2. I Boston stod David Pastrnak för ett mål och en assist. I somras var det strul med 21-åringens kontrakt, men det verkar inte ha stört tjeckens spel nämnvärt. De två poängen i nattens match innebär att han nu har gjort 16 poäng totalt.

ZIBANEJAD ÄR HET

Värre är dock Mika Zibanejad som med nattens framspelning till ett av Jimmy Veseys mål nu har gjort totalt 18 poäng. Hans bästa säsong är från tiden i Ottawa 2015/2016 då han gjorde 51 poäng. En notering han nu ser ut att slå om 24-åringens fina form fortsätter.