René Bourque.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Han har snabbt blivit en publikfavorit bland Djurgårdens fans med sitt fräna spel. För Hockeynews berättar René Bourque att han tröttnat på gruffet som uppstår ibland vid avblåsningar i SHL.
— Jag har blandade känslor när det kommer till gruff. Jag gillar inte att slåss, och tycker inte att det ska vara en del av hockeyn, men när det kommer ett gruff efter varje avblåsning blir det tröttsamt.

René Bourque har tagit SHL med storm sedan han anslöt till Djurgården inför säsongsstarten. Med över 700 matcher i världens bästa liga vet han att ta för sig. Något hans säsongsstart vittnat om. En sak stör honom dock, det evinnerliga småtjafsandet vid avblåsningar i SHL.
— Det är irriterande, berättar han för Hockeynews.

VILL ATT DOMARNA SKA STÄVJA DIREKT

Han tycker att domarna i Sverige kan stävja det hela på ett relativt enkelt sätt.
— Jag försöker inte spela tuff, men jag skyddar mig själv. Jag tycker domarna kan göra ett bättre jobb genom att ta utvisningar direkt efter en avblåsning under de första fem minuterna och på så sätt få bort gruffen från resten av matchen, säger han.

René Bourque befinner sig just nu i Helsingfors där han spelar Karjala Cup med Kanada. Han hoppas på att få komma med i det slutliga OS-laget.
— Det är ett konstigt år för OS eftersom det inte är några NHL-spelare med. Det är många namn jag inte känner igen och spelare som jag aldrig har spelat emot, berättar 35-åringen.

En som han inte tror vi kommer få se i OS är Jarome Iginla som hittills tackat nej till att spela för Kanada under förberedelserna.
— Jag tror han har genomgått en operation och därför inte kan spela, berättar Bourque och fortsätter:
— Jag tror hans mål är att spela i NHL och vill ha ett kontrakt för andra halvan av den här säsongen och spela där.