Fredrik Pettersson och Robert Nilsson. Fredrik Pettersson, här med Robert Nilsson.Foto: All Over Press

Han har inte spelat i Sverige och SHL sedan 2012 och en återkomst till Frölunda lär dröja för Fredrik Pettersson.
— Jag vill fortsätta spela i Europa som det är just nu och jag trivs väldigt bra, berättar han i en intervju med Hockeynews.

Fredrik Pettersson återfinns just nu i Finland där han spelar med Tre Kronor i Karjala Cup. I en intervju med Hockeynews berättar han om sin utveckling som spelare de senaste åren. En period där han gått från att vara en grovjobbare till poängspelare.
— Jag tycker att de senaste åren har jag blivit mycket bättre, framförallt offensivt. Jag vil använda mitt skott och jag gör ju mycket mer mål på grund av att jag skjuter mycket, berättar 30-åringen.

För tillfället ligger Fredrik Pettersson tvåa i NLA:s poängliga där han gjort 23 poäng på säsongens inledande 17 matcher. Han har en historik av att ösa in poäng i just Schweiz och har tidigare i karriären gjort över 120 poäng för Lugano.

OPTIONSÅR PÅ KONTRAKTET

Denna säsong är det dock ZSC Lions som gäller, där han är lagkompis med Robert Nilsson. Han skrev i somras på ett ettårskontrakt med ett optionsår. Vad det verkar så kommer det bli förlängt. Så någon återkomst till Frölunda ser inte ut att bli av än på länge.
— Det kommer nog inte ske än, men jag har ju sagt att jag vill spela där igen. Men jag känner inte riktigt att det är rätt läge, jag vill fortsätta spela i Europa som det är just nu och jag trivs väldigt bra. Jag fortsätter utvecklas som spelare och känner att jag har rätt många år kvar förhoppningsvis.