Simon Hjalmarsson.Foto: Bildbyrån

Igår värvade de en tungt meriterad NHL-back. Idag meddelade Frölunda att de förlänger kontraktet med Simon Hjalmarsson till 2021.

Favorittippade Frölunda har inlett SHL-säsongen något skakigt och återfinns först på en nionde plats i tabellen. Igår värvade man backen Mike Weber, med över 300 matcher i NHL, och idag meddelade man att Simon Hjalmarsson förlänger till 2021.
— Jag har trivts jättebra sen dag ett jag kom hit och har blivit väl omhändertagen, berättar Hjalmarsson i en kommentar på Frölundas facebooksida.

SPENDERADE JUNIORTIDEN I FRÖLUNDA

28-åringen kom till Frölunda 2016 från CSKA Moskva och gjorde 16 poäng under sin första säsong för göteborgarna. I år är han redan uppe i hälften av den skörden.
— ”Hjalle” är assisterande kapten och en av spelarna i vår kärntrupp. Han tar stort ansvar såväl på som av isen och blir en viktig pjäs i truppen ett tag framöver, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Simon Hjalmarsson är från Gislaved från början men spenderade sin juniortid i Frölunda, där han också SHL-debuterade med en match säsongen 2007/2008.
Sedan gick SHL-karriären vidare i Rögle, Luleå och Linköping innan han testade lyckan i KHL 2014. Sin poängbästa säsong gjorde han i Linköping innan KHL-äventyret då han gjorde 57 poäng.

Året innan fanns han med i det lag som tog hem VM-guld 2013.