Ottawa – Colorado i Sverige. Erik Karlssons lag lämnade isen som vinnare, i första mötet.
Ottawa

Två poäng av Karlsson – Ottawa vinnare på svensk mark

NHL-match i Globen och publiken bjöds på en målfest. Samtliga svenskar på isen gjorde poäng i svängning tillställning där Ottawa drog längsta strået. Erik Karlsson två assist bidrog i högsta grad när backjättens lag vann med 4-3.

Så var det dags för första NHL-matchen på svensk mark sedan 2011. Ottawa mot Colorado, Erik Karlsson mot Gabriel Landeskog inför 13396 besökare i Globen. Störst jubel innan matchstart fick dock en viss Peter Forsberg. Foppa som fick släppa pucken i det klassiska puckdroppet, tillsammans med båda lagens svenska kaptener.

CLAESSON BOMBADE IN SÄSONGENS FÖRSTA MÅL

När pucken släpptes på riktigt var det Colorado som började bäst. Nail Yakupov öppnade målskyttet när han satte 1-0 i powerplay för Landeskogs grabbar. Ottawa svarade genom ingen mindre än Fredrik Claesson. En mycket speciell match för Stockholms-sonen, och han gjorde varken familj eller vänner besvikna. Backen bombade in säsongens första mål från blålinjen och Ottawa hade kvitterat matchen, och kamraten Karlsson fick en assist.

Trots att Colorado hade spelövertaget i första så lyckades Ottawa, för dagen hemmalag, gå till första periodpaus med en ledning. Mark Stone prickade in 2-1 och Johnny Oduya plockade upp en assistpoäng. Gabriel Landeskog grämde sig förmodligen över ha missat ett jätteläge när han i princip fick öppet mål. Men Colorados lagkapten gav annars ett gediget intryck i första.

MÅLEN FORTSATTE ATT TRILLA IN

Colorado tänkte dock inte ge sig i första taget utan kvitterade i mitten på andra perioden.  Alexander Kerfoot stod för en läcker styrning på Blake Comeau:s skott från blå. Helt otagbart för Craig Andersson i hemmalagets mål. Ottawa svarade dock direkt inför sina svenska fans. Kanadensaren Christopher DiDomenico gav sitt lag ledningen med 3-2. Erik Karlsson stod inte för någon poäng i andra, men den svenska superbacken hade flera skott på mål och stod för några härliga dragningar till publikens jubel. Dock tappade han pucken i numerärt överläge, något som gav Colorado ett friläge och till slut en straff, men något mål blev det inte. Dock en knäckt klubba i frustration från Karlssons sida.

Tredje perioden förblev mållös tills det återstod drygt sju minuter. Colorado kvitterade matchen till 3-3 genom Nathan MacKinnon, som fick stå helt fri framför öppet bur. Det var inte mycket att göra för Semyon Varlamov i målet. Båda lagen hade chanser att avgöra tillställningen i Globen, men matchen var oavgjord efter tre spelade perioder.

STONE BLEV MATCHVINNARE

På övertiden klev Mark Stone fram och satte sitt andra mål för kvällen. Den 25-åriga kanadensaren blev med andra ord stor matchvinnare när Ottawa knep bonuspoängen och besegrade Colorado med 4-3. Erik Karlsson noterades för kvällens andra assist på segermålet. Backstjärnan tog hem matchen i matchen mot Landeskog och kunde jubla med sina lagkamrater.