Ottawa tog andra raka segern mot Colorado.
Ottawa

Två raka segrar för Ottawa – två nya assist av kapten Karlsson

Andra mötet mellan Ottawa och Colorado i Globen blev även det en målfest. Precis som igår var det Ottawa som segrade. Trots att Colorado hade ledningen tre gånger lyckades man inte knyta ihop säcken. Erik Karlsson fixade två nya assist och kunde fira en ny seger med 4-3.

Igår vann Ottawa mot Colorado med 4-3 efter förlängning. Under lördagskvällen var det dags för match två mellan lagen på svensk mark. Dags för kapten Gabriel Landeskog att ta med en vinst hem tillbaka till Nordamerika.

Det började också bra för Colorado. Ottawa fick chansen i powerplay i den första perioden, men det var motståndarna som gjorde mål. Blake Comeau snodde pucken av Erik Karlsson på blå och skaffade sig ett friläge. Ett kliniskt avslut och 1-0 Colorado, som i den här matchen stod som hemmalag.

MÅLFEST I ANDRA PERIODEN

Första akten var målsnål och relativt händelsefattig, men i andra bjöds ett fullsatt Globen på målfyrverkeri, i en konstig period. Ottawas Mike Hoffman kvitterade till 1-1 efter en märklig sargstuds. Pucken smet retfullt in vid Mike Condons ena stolpe. Ottawa hade även en puck inne för ledning 2-1, men motståndarna utmanade domslutet och målet dömdes bort för målvaktsinterference. Istället var det Landeskogs lag som kopplade greppet om matchen när Alexander Kerfoot gjorde 2-1.

Kapten Erik Karlsson svarade med att slå en mycket fin macka till Mark Stone som satte dit 2-2 bakom Jonathan Bernier. Det var Karlssons andra assist för kvällen. Målfesten slutade inte där, utan hade bara börjat. Colorado tog ledningen igen när Sven Andrighetto fixade 3-2. Ett mål som fick Condon utbytt. In i Ottawas mål kom istället Craig Anderson.

DRAMATIK I TREDJE

Igår gjorde svenska backen Fredrik Claesson mål på ett mäktigt slagskott. Ottawas tredje svenska back, Johnny Oduya, ville visa att han också hade en fin bössa. Oduya avlossade och fixade en ny kvittering för sitt lag (3-3), åtta minuter in i den tredje perioden.

Colorado drog på sig tre utvisningar i den tredje perioden och till slut fick Ottawa återigen utdelning i den spelformen. Mike Hoffman gjorde sitt andra mål för kvällen och Ottawa var nu nära andra raka segern mot Colorado.

Colorado plockade ut målvakten på slutet, men kom aldrig ikapp. Istället hamnade Gabriel Landeskog i lite gurgel precis innan slutsignal. Men Ottawa inkasserad andra raka segern (4-3) och vann alltså båda mötena lagen emellan på svensk mark.