• Publicerat 13 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mike Weber.Foto: Jonathan Daniel/Getty Images

Inför helgen gjorde Frölunda klart med den NHL-meriterade backen Mike Weber på ett korttidskontrakt. Den storvuxne amerikanen ska ge klubben en defensiv dimension man har saknat senaste säsongerna.
– Vi har letat efter den här backen i ett år, säger Roger Rönnberg om nyförvärvet till Henrik Leman på rakapuckar.com.

Guldfavoriten Frölunda har inte inlett SHL-säsongen lika starkt som förväntat. Framför allt är det försvarsspelet som har felat och lett till oväntat många insläppta mål.

För att stabilisera defensiven valde klubben inför helgen att värva den amerikanske backen Mike Weber. 29-åringen har 351 NHL-matcher med Buffalo och Washington och har under karriären i Nordamerika gjort sig känd som en fysiskt spelande back utan kreativitet eller offensiv kompetens i sitt spel.

Frölundas tränare Roger Rönnberg menar att spelartypen är välkommen.
– Precis som med ”dansken” (Oliver Lauridsen) så ska Weber tillföra det han är bäst på. Vi har letat efter den här backen i ett år, det är inget vi har kommit på för att vi vi förlorat några matcher, det är viktigt att förstå, säger han till rakapuckar.com.

OKLART NÄR DEBUTEN SKER

– Vi hittade inte den backen före tradingstoppet förra säsongen men vi har fortsatt leta, och nu har vi hittat en som kommer så nära vår ”kravspec” som möjligt. Han ska givetvis göra det han är bra på i första hand.

Weber är ännu inte clearad att spela för Frölunda och det är oklart när han kan göra debut för nya klubben. Frölunda, nia i tabellen efter 16 omgångar, möter Djurgården hemma i morgon och Luleå borta på torsdag.

Mike Weber har ännu inte spelat hockey den här säsongen. Han var kapten för Minnesota Wilds farmarlag Iowa Wild i AHL förra säsongen. Då gjorde han ett mål och sju assist på 56 matcher.