• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Alexander Nylander.Foto: Jerome Davis/Icon Sportswire

Alexander Nylander har fortfarande inte gjort säsongsdebut. Men nu kan den vara nära. Alexander Nylander tränar nu med Rochester Americans.
– Det är skönt att se att han tränar med laget, säger Buffalos tränare Phil Housley.

Redan på försäsongslägret drog den svenske juniorstjärnan Alexander Nylander på sig en skada på underkroppen. Sedan dess har han rehabiliterat för att kunna ta sig tillbaka på isen igen.

Nu är Nylander nära en återkomst. Han har börjat träna tillsammans med Buffalos AHL-lag Rochester Americans.
– Det är skönt att se att han tränar med laget nu. Det bevisar att han gör framsteg. Han kommer fortsätta försöka hitta sin tajming, men det är spännande, säger Buffalos chefstränare Phil Housley enligt Buffalohockeybeat.

Vidare säger Housley att Nylander inte tvingades till någon operation.

HAR VUNNIT POÄNGLIGAN TVÅ ÅR I RAD

Beskedet att 19-åringen är nära en comeback lär glädja Tomas Montén, Juniorkronornas coach. Alexander Nylander har vunnit den interna svenska poängligan i JVM de två senaste åren, som underårig. Förra säsongen gjorde ingen spelare fler poäng än svensken i hela JVM. Han hade dock en ganska tung debutsäsong i Rochester med 28 poäng på 65 matcher. Svensken fick också spela sina fyra första NHL-matcher i karriären under förra säsongen.

Tidigare har Tomas Montén sagt att han inte räknar med att kunna använda sig av Nylander i JVM.
– Vi får se hur det ser ut i november. Är han kvar i Rochester då får jag prata med Alex om hur han känner, men jag tror att han kommer att vara i Buffalo då. Jag skulle bli förvånad annars, sade han tidigare i en intervju med hockeysverige.se.