• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Eddie LäckFoto: Getty Images

Han har bara startat en av 17 matcher under hösten och tog i natt sin första seger för Calgary. Nu kan Eddie Läck bli förstemålvakt. I natt skadades Mike Smith i 7-4-vinsten mot St. Louis.
– Jag hoppas på mer kontinuitet, säger svensken.

Sedan Eddie Läck trejdades från Carolina till Calgary i somras har mycket av tiden gått åt till att öppna båsdörren. Svensken har bara fått starta en enda match och hade inför nattens match mot St. Louis fortfarande inte vunnit i sin nya klubb. Men nu har han gjort det.

Mike Smith lämnade matchen efter den första perioden, vid ställningen 2-2, och Läck fick ta över. Två perioder senare hade Calgary vunnit med 7-4 och Läck fick äntligen sudda ut sin nolla i vinstkolumnen. Han stod i natt för 13 räddningar.
– Det är alltid annorlunda mot träning. Du kan gå igenom allting om och om igen, men du kan aldrig simulera en match. Nu hoppas jag på att få lite mer kontinuitet, säger han enligt nhl.com.

STEEN MÅLSKYTT PÅ LÄCK

Det är fortfarande okänt vilken typ av skada Mike Smith har och hur länge han förväntas vara borta.

Läck höll nollan under sin första period och ställningen var faktiskt 2-2 även inför den tredje perioden då matchen spårade ur totalt rent målmässigt. Calgary sköt alltså fem mål i slutakten och St. Louis överlistade Läck vid två tillfällen. Det stod 4-4 med knappt sex minuter kvar, då Calgary stod för segerrycket och satte tre raka mål.
– Det här var en tung seger för oss. Vi vet hur bra de spelat och man tror inte att man ska göra så här många mål på dem. Det här var viktigt för oss, säger Kris Versteeg som var den som satte det matchavgörande 5-4-målet.

Mark Jankowski blev en något oväntad tvåmålskytt för Flames. Sam Bennett, Micheal Ferland, Johnny Gaudreau och Michael Frolik fick också måljubla. I St. Louis blev Vladimir Tarasenko dubbel målgörare. Alexander Steen blev också målskytt, hans andra fullträff för säsongen, precis som Jaden Schwartz.

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad