• Publicerat 14 november, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Teuvo TeräväinenFoto: Getty Images

2:38 in i den tredje perioden stod det fortfarande 1-1 i matchen mellan Carolina och Dallas. 9:44 in i perioden ledde Carolina med 4-1. På drygt sju minuter sköt Teuvo Teräväinen ett hattrick.
– Jag försöker bara röra på benen, säger den finske hjälten.

Häromveckan sköt John Tavares ett hattrick på sju minuter. Och Blake Wheeler lyckades med bedriften på drygt fyra minuter. I natt var det Teuvo Terävinens tur att lyckas med en alldeles galen hattrickprestation. På bara sju minuter och fem sekunder såg han på egen hand till att Carolina gick från 1-1 till en betryggande 4-1-ledning.

Teräväinen stod inför matchen på tre mål, men inom loppet av sju minuter hade han alltså lyckats dubbla säsongens målskörd.
– Det finns kvällar då jag kan spela bättre, men det finns kvällar då jag spelar riktigt bra. Jag försöker bara röra på benen. När jag rör på mig bra så spelar jag bra också, säger han enligt nhl.com.

Finländaren stod dessutom för en assist och har nu elva poäng på de nio senaste matcherna.
– Han borde attackera kassen mer för han har skickligheten att göra det. Han borde ha mer av en skjutmentalitet. Han är mer en ”passa först”-kille och behöver bli lite mer självisk, säger coachen Bill Peters.

Kedjan med Teräväinen, Jordan Staal och Sebastian Aho hade stor show och stod under kvällen för elva poäng i det som till slut landade vid en 5-1-vinst för Dallas del. Sebastian Aho var den som inledde matchens målskytte när han gjorde sitt första mål för säsongen. Jeff Skinner avslutade sedan målskyttet med tre sekunder kvar, framspelad av Elias Lindholm. Lindholm hade fyra raka matcher utan poäng inför nattens tillställning.

Den mycket formstarka Alex Radulov satte Dallas enda mål i storförlusten. Han har nu gjort poäng i åtta raka matcher och i nio av de tio senaste framträdandena.