Jason Zucker.
Nyheter

Svensk poängfest – då tappade Nashville allt: ”Slutar att spela”

Nashville Predators svenskar hade poängfest i bortamötet med Minnesota Wild och gick för sjätte raka segern. Då gick allting åt helskotta. Ledning med 3–0 och 4–2 slutade med förlust 4–6.
– Vi slutade spela efter 20 minuter, konstaterar coachen Peter Laviolette.

Nashville Predators kom till St. Paul fyllda av självförtroende efter fem raka segrar och en hel del positiva spelmässiga bitar att bygga vidare på. Laget fick också en drömstart i Xcel Energy Center, där Ryan Johansen bara behövde 49 sekunder på sig för att spräcka hemmakeepern Devan Dubnyks nolla. Dubnyk som kom in i matchen med tre raka nollor.

Nashville hade 3–0 med mindre än fyra minuter kvar av andra perioden när raset kom. Jonas Brodin spelade fram Matt Dumba till en 1–3-reducering och innan perioden var över hade Nino Niederreiter gjort 2–3.

FYRA MÅL PÅ MINDRE ÄN SJU MINUTER

Viktor Arvidsson återställde ordningen tidigt i tredje perioden med säsongens sjunde mål. 4–2 och andrum. Ja, kanske lite för mycket andrum för Nashvilles bästa. Inom loppet av 6.59 gick Minnesota nämligen från 2–4 till 6–4 och vann matchen. Stekhete Jason Zucker, som har åtta mål på sina fem senaste matcher, skickade in det matchvinnande 5–4-målet bakom Pekka Rinne med 2.55 kvar av perioden.
– Man kan inte vara tillfredsställd när man bara har spelat i 30 minuter under en match, för det är sådant som kommer att bita dig i rumpan under säsongens gång, säger Minnesotas coach Bruce Boudreau till nhl.com.
– Men… Alla matcher kan inte vara en Picasso heller. Vi visade fantastisk karaktär som kunde komma tillbaka och helt plötsligt vinna den här matchen.

I Nashville hade Viktor Arvidsson (1+1), Mattias Ekholm (1+1) och Filip Forsberg (0+2) två poäng vardera. Det räckte föga.
– Vi slutade spel efter 20 minuter. Vi tog utvisningar och slutade åka skridskor. Gör man det börjar man hooka och hamnar i utvisningsbåset, sade Nashvilles coach Peter Laviolette.

Minnesota – Nashville 6–4 (0–1, 2–2, 4–1)
Minnesota: Matt Dumba (1) (Jonas Brodin), Nino Niederreiter (4), Ryan Suter (3), Eric Staal (7), Jason Zucker (11), Jared Spurgeon (3).
Nashville: Ryan Johansen (1) (Filip Forsberg, Viktor Arvidsson), Roman Josi (5) (Mattias Ekholm), Mattias Ekholm (3), Viktor Arvidsson (7) (Forsberg).

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL