• Publicerat 18 november, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Joakim Fagervall hyllar fansen efter segern mot Modo. Foto: BILDBYRÅN

Björklöven tog en blytung derbyseger mot Modo med 3-2. Efter vinsten hyllade huvudtränaren Joakim Fagervall lagets supportrar. Cirka 2000 Löven-fans tagit sig till Örnsköldsvik för att stötta klubben. 
– Det var ett enormt tryck. Det är beundransvärt, säger han till hockeysverige.se. 

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Ett stekhett derby mellan Modo och Björklöven utspelade sig under fredagskvällen. Enligt uppgift var det cirka 2000 supportrar från Björklöven som hade tagit sig till Örnsköldsvik för att stötta laget i bortamatchen. Lagens supportrar såg till att ett slutsålt Fjällräven Center bjöd på en magnifik inramning under matchen. En batalj som Björklöven efter stor dramatik vann med 3-2.
– Det är fortfarande bara tre poäng man spelar om, precis som i alla andra matcher. Men någonstans så blir det lite mer känslor, det är självklart. Att vinna ett derby och att vinna på bortaplan är väldigt skönt. Så det är en skön känsla, säger Joakim Fagervall.

Efter slutsignalen hyllade Björklövens tränare klubbens supportrar. Laget kom dessutom ut en extra gång på isen för att fira med de tillresta fansen.
– Det kändes som att… Grabbarna sa i båset att det känns som att vi har hemmaplan. Det var ett enormt tryck. Det är beundransvärt.

Segern gör att Björklöven hakar på topplagen i allra högsta grad.
– Jag tycker vi gör en ganska jämn prestation över hela matchen. Vi spelar med ett bra tålamod men också med en bra fart. Vi lyckas sätta press på Modo väldigt många gånger i deras zon, precis som de får tryck på oss. Men jag är nöjd med våra bedömningar i matchen. Jag tycker att vi gör väldigt bra avvägningar. Det räcker till seger.

”VI BLIR LITE RÅNADE PÅ DEN HÄR MATCHEN”

I Modo-lägret var stämningen givetvis en helt annan efter nederlaget. Victor Ekarv som är inlånad från AIK gjorde sitt tredje mål och totalt femte poängen på fem matcher i nya klubben. Men 23-årings mål räckte inte till någon seger den här gången.
– En riktigt häftig match mellan Modo och Björklöven. Jag tycker att vi är bättre, men jag vet inte. Det känns kanske som att vi blir lite rånade på den här matchen, men så är det ibland.

Bland annat var det ett par domslut som Ekarv inte var nöjd med.
– Straffen är lite tveksam (kvittering 1-1). Vi har en situation där innan när bland annat jag blir helt neddragen av någon i deras lag. Det blir ingenting och så får de ett avslut på mål och det blir ändå straff.

Framför allt Björklövens matchavgörande mål till 3-2 blev rejält omdiskuterat.
– Jag tycker att det är ett solklart matchstraff när de kommer blindside och sänker (Oscar) Hedman lite i ryggen, bakhuvudet och nacken. Det resulterar istället att de gör mål två sekunder efter, för vi har ingen vänsterback. Det är surt.

”VI HAR EN FÖRBÄTTRINGSPOTENTIAL”

Hans Särkijärvi, huvudtränare i Modo, summerade matchen på följande sätt.
– Vi är missnöjda med resultatet. Prestationen i det stora hela är väldigt bra, förutom delar i andra perioden.

Modo har spelat in 26 poäng på de 18 första matcherna och ligger i skrivande stund på åttonde plats i tabellen.
– Jag vill inte säga att jag är helt nöjd. Vi har en förbättringspotential som vi behöver jobba vidare på. Vi hade en matchsvit på sex förluster och det är absolut inte bra. Men det som är viktigt att vi hela tiden försöker förbättra oss, och det tyckte jag att vi gjorde idag i alla fall.