TACK OCH ADJÖ? Artemij Panarins dagar i Columbus är räknade.Foto: All Over Press

Artemi Panarin gick från Chicago Blackhawks till Columbus Blue Jackets i en av de mest uppmärksammande trejderna på många år. Nu väljer hans nya lagkamrat Sergei Bobrovsky att uttala sig om Panarins första tid i den nya klubben.
– Det är inte så enkelt, säger han till journalisten Brian Hedger. 

Artemi Panarin har efter trejden från Blackhawks börjat hittat rätt i sin nya omgivning. På sina 20 spelade matcher har han stått för 14 poäng – och senast i natt gjorde han mål i 2-0-segern mot New York Rangers.

Trots att hockeylivet verkar flyta på för Panarin förstår hans nya lagkamrat Sergei Bobrovsky att hans kollega har gått igenom mycket den senaste tiden. I ett uttalande säger stjärnmålvakten följande om Panarins nya situation:
– Det är inte så enkelt. Det är inte som ett datorspel där du blir trejdad som spelare och sedan fortsätter spela på samma sätt som innan. Det är annorlunda, säger han.

Han fortsätter:
– Vi är bara människor. Nya omständigheter, ny atomsfär. Det påverkar ditt spel.

Sedan Panarin lämnade Ryssland har han varit en pålitlig poängplockare i NHL. På 182 matcher har han gjort hela 165 poäng.