Matthew Tkachuk.Foto: Damon Tarver/CSM/REX

Efter att matchen mellan Calgary Flames och Detroit Red Wings spårade ur har den talangfulle forwarden Matthew Tkachuk blivit avstängd en match. Nu riktar han frän kritik mot Red Wings spelare Luke Witkowski. 
– Han letade bara efter en ursäkt att komma tillbaka. Det är bara dumt.

I samband med att Luke Witkowski var på väg till omklädningsrummet efter att han fått matchstraff för slagsmål slog Matthew Tkachuk honom på benet med sin klubba. Händelsen retade upp Witkowski – vilket slutade med ett rejält slagsmål mellan flera spelare i de båda lagen.

Witkowski fick nyligen sin dom. Han stängs av tio matcher. Nu har även Tkachuk fått sitt straff. Den 19-årige anfallaren kommer inte att vara med i den kommande matchen mot Philadelphia Flyers.

”HAN FICK IGÅNG EN KOMPLETT CIRKUS”
Nu riktar Tkachuk frän kritik mot Witkowski.
– Wisniewski, eller vad han nu heter, var en rivningskula därute som bara försökte starta saker. Han fick igång en komplett cirkus med hur många minuter kvar? Det är ett skämt att en kille som han gör en sådan dum sak som startar igång allting, säger Tkachuk till TSN.

Talangen, som gjort 13 poäng på 18 matcher, berättar vidare hur han upplevde upprinnelsen till slagsmålen.
– Han återvänder sedan och snackar mot hela vår bänk, han vill inte gå någonstans. Så jag gick fram och petade lite på honom och sa åt honom att gå därifrån. Han letade bara efter en orsak att få komma tillbaka. Det vara bara dumt.

Efter att slagsmålen var över hade spelarna i de båda lagen tillsammans samlat ihop till 99 utvisningsminuter. Matchen då? Den vann Red Wings med 8-2.