Carl Söderberg. Carl Söderberg.Foto: All Over Press

Carl Söderberg har börjat säsongen på ett positivt sätt. I nattens match mot Detroit Red Wings satte han kvitteringspucken i slutminuten av matchen och Colorado Avalanches kunde avgöra på övertid. 

Colorado Avalanches svenske forward Carl Söderberg hade ett tungt fjolår där han till slut landade på 14 poäng på 80 matcher. Till årets säsong ser han dock ut att vara tillbaka i gott slag. Åtta poäng på 16 matcher är hans facit. I nattens möte Med Detroit Red Wings spelade han en viktig roll när han styrde in Nathan McKinnons direktskott i powerplay. Målet betydde 3-3 och gav senare Colorado chansen att vinna matchen på övertid. Där fick Nathan McKinnon avgöra utan inblandning från Söderberg.

Noterbart är att Detroits Niklas Kronwall gjorde säsongens första mål i matchen.