• Publicerat 20 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
KNOCKAD. Brendan Smith sänkte Mark Borowiecki i natt.Foto: Getty Images/Bruce Bennett

Ottawa Senators back Mark Borowiecki missade matcherna i Globen på grund av skada. Nu tvingas han till ny vila efter att ha tacklats medvetslös i nattens möte med New York Rangers.
– Det var lite väl strängt med matchstraff, tycker backen Brendan Smith som delade ut tacklingen på Borowiecki i Rangers 3–0-seger.

Det var en otäck sekvens i nattens match mellan New York Rangers och Ottawa Senators. Med drygt tolv minuter kvar att spela av den tredje perioden tacklades Ottawas back Mark Borowiecki handlöst in i sargen av Rangers dito Brendan Smith.

Borowiecki blev liggande alldeles livlös på isen efter den tunga kollisionen med sargen medan spelarna runt omkring började bråka.

Det var först efter att Senators sjukgymnast kommit in på isen och gett backen understöd som han kvicknade till. Med hjälp av lagkamraterna kunde han eskorteras av isen, uppenbart tilltufsad.

”VI HADE ÖGONKONTAKT ALLDELES INNAN”

För Smith slutade tacklingen med ett matchstraff för boarding och en eventuell avstängning är att vänta. Borowiecki drabbades å sin sida av en hjärnskakning efter att ha förlorat medvetande efter att ha brakat in i sargen. Det bekräftade coachen Guy Boucher efter matchen, som Senators förlorade med 0–3.

Smith tyckte att domslutet var ”lite väl strängt”.
– Jag är okej med två minuter för interference. Vi hade ögonkontakt alldeles innan och han var redo att ta tacklingen. Han är en rätt stor och stark kille. Jag träffade honom med axeln. Man ser sådant hända över hela isen hela tiden. Det var bara olyckligt att det blev så här, säger Brendan Smith till Newsday.

För Mark Borowiecki är skadan ett tufft bakslag. Han missade Senators tripp till Stockholm och de bägge matcherna mot Colorado Avalanche i Globen på grund av skada.